Roche și Regeneron colaborează la crearea unui medicament cu anticorpi pentru prevenirea și tratarea Covid-19

Roche și Regeneron colaborează la crearea unui medicament cu anticorpi pentru prevenirea și tratarea Covid-19

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2020

Companiile farmaceutice Roche, din Elveția, și Regeneron, din Statele Unite, au convenit să colaboreze pentru crearea unui medicament cu anticorpi pentru prevenirea și tratarea Covid-19, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Roche va contribui cu capacitatea sa de producție și expertiza în dezvoltarea globală la eforturile Regeneron de creare a cocktailului cu anticorpi împotriva Covid-19, arată news.ro.

Regeneron, care ateaptă luna viitoare date referitoare la efectul medicamentului REGN-COV2 asupra oamenilor, după ce a prevenit și tratat boala la macaci și hamsteri, va gestiona vânzările în Statele Unite, în timp ce Roche se va ocupa de distribuția la nivel global, dacă medicamentul va fi aprobat, au anunțat companiile.

FOTO Altex intră în Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu CITEȘTE ȘI FOTO Altex intră în Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu

Roche are unele dintre cele mai dezvoltate operațiuni de producție de anticirpi, inclusiv facilități în San Francisco, și va crește capacitatea totală pentru REGN-COV2 de cel puțin trei ori și jumătate, ceea ce ar fi fost foarte dificil de făcut pentru Regeneron.

”Această colaborare majoră cu Roche oferă o anvergură importantă și expertiza globală de a aduce REGN-COV2 la mult mai mulți pacienți în Statele Unite și în restul lumii”, a afirmat directorul general al Regeneron, Leonard Schleifer.

Decizia Roche de a colabora cu Regeneron a fost luată după ce propriul său medicament, Actemra, a eșuat în studiul clinic împotriva Covid-19.

Companiile vor finanța și derula un sutdiu clinic de fază a 3-a pentru prevenția Covid-19 și un studiu de siguranță de faza 1 pe voluntari sănătoși, precum și studii suplimentare pentru evaluarea REGN-COV2 în tratarea sau prevenirea COVID-19.

Medicamentul combină un anticorp creat de Regeneron și un al doilea anticorp izolat de la persoane care s-au vindecat de Covid-19.

Combinația re rolul să se lege de proteina externă utilziată de noul coronavirus pentru a accesa celulele umane, limitând capacitatea sa de a scăpa.

Un analist al Zuercher Kantonalbank, Michael Nawrath, a spus că se așteaptă ca REGN-COV2 să obțină aprobarea din partea autorităților de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
roche
virus