Romarm negociază cu compania europeană John Cockerill pentru a realiza turela de calibru 30 mm

Romarm negociază cu compania europeană John Cockerill pentru a realiza turela de calibru 30 mm
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2019

Compania Națională Romarm a început discuțiile pentru o colaborare cu compania europeană John Cockerill, fostă CMI, care activează în peste 23 de țări din întreaga lume, fiind un important furnizor de soluții de armament cu o tradiție de peste 200 de ani, a informat Ministerul Economiei, acționar majoritar al Romarm.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scopul cooperării este de realizare împreună, prin transfer de tehnologie și know-how, a unei familii de turele, incluzând calibrul 30 mm, pentru piața internă și externă, urmând ca gradul de integrare a produselor la filialele Romarm să crească pe măsura ce proiectul avansează și se materializează oportunitățile de dezvoltare pe alte piețe, scrie News.ro.

EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“

"În conformitate cu strategia existentă la nivelul Romarm de identificare a unor noi oportunități de dezvoltare pe terțe piețe și a dorinței de a asimila în producție produse de ultimă generație cu o valoare adăugată mare, Romarm a început colaborarea cu John Cockerill, fost CMI. Discuțiile includ un potențial transfer de tehnologie care va fi implementat de Romarm prin filialele sale. Pentru a produce turelele calibrul 30 mm intenționăm să cooperăm și cu alte companii din cadrul industriei naționale de apărare, în funcție de specificul domeniului de activitate. Romarm este preocupat de îmbunătățtirea calității produselor și serviciilor sale și suntem interesați de identificarea soluțiilor operaționale care vor conduce la dezvoltarea industriei de apărare din România", a declarat Claudiu Cucu, director general al Romarm.

John Cockerill Defense proiectează și dezvoltă soluții inovatoare în domeniul sistemelor de arme, cum ar fi turelele Cockerill de la calibrul 25 mm până la 120 mm, care combină o putere sporită de foc și o greutate redusă pentru o mobilitate ridicată a vehiculelor blindate.

”În ultimele luni am avut câteva parteneriate deosebit de importante pentru industria națională de apărare: cel dintre Uzina Mecanică Plopeni și Beretta, care va permite ca în România să se producă o armă de asalt de ultimă generație, cel dintre Romaero și Raytheon, care permite să punem bazele unui centru de mentenanță pentru sistemul Patriot și ca Romaero să devină unul dintre furnizorii globali ai Raytheon, sau cel dintre companiile românești din industria de apărare încheiat între Pro Optica, Romarm și IOR pentru turele telecomandate de calibru 7,62 mm și 12,7 mm. Colaborarea pe care Romarm o începe acum cu o companie de tradiție, John Cockerill - fostă CMI, este o dovadă a angajamentului Ministerului Economiei și al Guvernului de a reînnoi și de a revigora industria națională de apărare”, a afirmat Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romarm
turela