Societatea Națională a Sării pregătește investiții de peste 274,5 milioane lei până în 2020

Societatea Națională a Sării pregătește investiții de peste 274,5 milioane lei până în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2018

Societatea Națională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a aprobat un plan de investiții pentru anul 2018 în valoare de 54 milioane lei, în creștere față de investițiile programate pentru anii precedenți, și de peste 274,5 milioane lei până în 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Pentru sucursalele societății, în această sumă sunt prevăzute investiții vizând retehnologizarea și eficientizarea producției, protecția mediului și a zăcămintelor, îmbunătățirea nivelului de sănătate și securitate în muncă, dezvoltarea de noi produse, concomitent cu menținerea capacității de producție în perimetrele concesionate”, arată un comunicat al companiei.

Un alt capitol de investiții pentru care s-au alocat sume suplimentare o reprezintă dezvoltarea turismului salin în sucursalele societății, scrie News.ro.

Grupul hotelier Orbis, care operează brandurile Sofitel, Pullman, Novotel, ibis, anunță un profit cu 20% mai mare CITEȘTE ȘI Grupul hotelier Orbis, care operează brandurile Sofitel, Pullman, Novotel, ibis, anunță un profit cu 20% mai mare

”Având în vedere necesitățile ridicate de investiții ale societăți, a fost stabilit un program de investiții pentru perioada 2018-2020 de peste 274,5 milioane lei, program ce urmează a fi finanțat în proporție de 99% din surse proprii”, mai spun oficialii Salrom.

Compania a investit 34 milioane lei în anul 2016 și 35 milioane în anul 2017. Societatea a făcut precizări și pe marginea protestelor de marți. Minerii de la Salina Slănic Prahova au declanșat marți un protest spontan, aceeștia fiind nemulțumiți de salariile mici și de nivelul mic al investițiilor.

”În contextul actual, respectiv trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, câștigurile salariale lunare nete ale angajaților Societății Națională a Sării SA existente la 31 decembrie 2017, respectiv salariile de bază, sporurile, indeminizațiile de fidelitate, precum și cele de concediu și recompensele anuale, nu au fost afectate, societatea majorând salariile de bază brute, inclusiv sporurile și alte beneficii financiare, începând cu 1 ianuarie 2018, cu cuantumul contribuțiilor sociale trecute în sarcina angajaților începând cu aceeași data”, arată compania.

Pentru anul 2018, Salrom a prevăzut în propunerea de buget de venituri și cheltuieli supus aprobării, o creștere salarială ”menită să reducă inechități apărute în trecut între diverse categorii salariale, urmare a creșterilor succesive a salariului minim pe economie”.

Totodată, în aceeași propunere de buget se regăsesc și cheltuielile aferente drepturilor colective din Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020 încheiat în februarie 2018, mai informează comunicatul.

”Câștigul mediu salarial în cadrul Societății Naționale a Sării SA a înregistrat în perioada 2016 - 2017 o creștere cu 17%, cheltuielile de natură salarială crescând de la 70,5 milioane lei în 2016, la 82,9 milioane în 2017”, spun oficialii Salrom.

În proiectul de buget aferent anului 2018 propus spre aprobare, cheltuielile de natură salarială se ridică la 90 milioane lei, la care se adaugă 16,9 milioane lei reprezentând contribuțiile transferate în sarcina angajaților începând cu 1 ianuarie 2018. Societatea Națională a Sării este unul dintre primii zece producători de sare din Europa. Ministerul Economiei deține 51% din acțiuni, capitalul privat fiind deținut de către Fondul Proprietatea (49%).

viewscnt
Afla mai multe despre
societatea nationala a sarii