Tranzacție: Facilitec, divizia grupului spaniol imobiliar Mantor care administrează și proprietăți de lux, a fost cumpărată de Momentum Capital

Tranzacție: Facilitec, divizia grupului spaniol imobiliar Mantor care administrează și proprietăți de lux, a fost cumpărată de Momentum Capital

Diego Stuyck și Tomas Manjon

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2019

Facilitec, divizia de facility & property management a grupului spaniol imobiliar Mantor, care administrează și proprietăți de lux, a fost cumpărată de Momentum Capital, companie controlată de antreprenorul român David Canta, fost broker la CBRE și Managing Director la biroul local al Avison Young.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înființată în 2007, Facilitec a fost achiziționată în 2015 de 3 parteneri spanioli (Tomas Manjon, Diego Stuyck, David Tortosa) și integrată în Mantor, grup cu 4 divizii: Dezvoltare Imobiliară, Antreprenor General, Amenajări interioare, Property și Facility Management. Până la acel moment, divizia a fost condusă de Diego Stuyck în calitate de Director General. 

În urmă cu doi ani, Mantor a adus la șefia diviziei un fost director la Eni, BCR, Garanti și Mega Mall.

Facilitec, cu 30 de angajați, furnizează servicii de property și facility management pentru segmentul rezidențial de lux, pentru segmentul comercial și pentru clădiri de birouri. De la lansarea pe piața din România, în 2007, Facilitec a construit un portofoliu din care fac parte proiecte precum Willbrook Platinum - care însumează peste 55.000 metri pătrați, Willbrook Residential: Oxford Gardens, Green Gate, Zodiac, Zenith, Grace Garden, North Star și Rose Garden - constituite din 306 proprietăți ce însumează 142.640 metri pătrați.

EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“

La portofoliul Facilitec se adaugă proiecte precum Palazzo de Italia, Floreasca 1, Estic Park, Gran Via Park, Timișoara 58, Green Vista, 60 de apartamente pentru Huawei, Ivy, Zosima, Lacul Tei, GVI Town, care însumează peste 1.500 de apartamente și 75.000 metri pătrați de birouri.

Anul trecut, Facilitec a avut o cifră de afaceri de 1.4 milioane euro, estimând pentru 2019 afaceri de aproximativ 1,9 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
facilitec
mantor