Airbnb pregătește concedieri masive

Airbnb pregătește concedieri masive
scris 6 mai 2020

Airbnb intenționează să concedieze 1.900 de angajați, respectiv 25% din forța sa de muncă, iar măsura va intra în vigoare pe 11 mai, motivul fiind criza fără precedent provocată de pandemia de coronavirus, relatează CNBC.

Informația referitoare despre concedieri a fost publicată prima oară de publicația The Information, care a relatat că va fi comunicată angajaților de către directorul general Brian Chesky, printr-o videoconferință, scrie News.ro.

Plan pe litoral - Toți turiștii să fie testați când intră în stațiuni! CITEȘTE ȘI Plan pe litoral - Toți turiștii să fie testați când intră în stațiuni!

”Trecem împreună prin cea mai chinuitoare criză a vieții noastre și, pe măsură ce a început să se desfășoare, călătoriile globale s-au blocat”, a scris Chesky într-o notă adresată angajaților.

Afacerile Airbnb au fost afectate grav, veniturile din acest an fiind estimate la mai puțin de jumătate față de cele obținute în 2019.

Anterior concedierilor, Airbnb avea 7.500 de angajați. Airbnb va opri proiectele legate de hoteluri, o divizie de transport și cazări de lux, a arătat directorul general.

”Călătoriile în această lume nouă vor arăta diferit, iar Airbnb trebuie să evolueze în consecință, a explicat el.

Angajații americani concediați vor primi salariul de bază pentru 14 săptămâni plus o săptămână în plus pentru fiecare an lucrat la Airbnb. Airbnb va mai oferi angajaților americani asigurare medicală pentru o perioadă de 12 luni. Data de 11 mai va fi ultima zi de lucru pentru angajații afectați din Statele Unite și Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
concedieri