Aproximativ 19 milioane de persoane au trecut frontiera română în lunile de vară, peste cinci milioane prin Aeroportul Henri Coandă

Aproximativ 19 milioane de persoane au trecut frontiera română în lunile de vară, peste cinci milioane prin Aeroportul Henri Coandă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2017

Aproximativ 19 milioane de persoane au trecut frontiera română de la începutul lunii iunie, peste cinci milioane prin Aeroportul Hendri Coandă. La final de sezon estival, Poliția de Frontieră anunță că zilnic patru mii de polițiști vor asigura fluidizarea traficului, fiind folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic pe sensul de ieșire din țară, sens în care Poliția de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ și fluent în toate punctele de trecere. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii țări peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat”, anunță Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, scrie News.ro.

Hotelierii din București cer anularea taxei de promovare turistică, deoarece Primăria nu o folosește, cum spune Codul Fiscal, pentru promovarea orașului CITEȘTE ȘI Hotelierii din București cer anularea taxei de promovare turistică, deoarece Primăria nu o folosește, cum spune Codul Fiscal, pentru promovarea orașului

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada iunie-august 2017, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane de persoane, din care aproximativ 15 milioane cetățeni UE și patru milioane cetățeni non UE. De asemenea, au fost înregistrate la frontieră peste patru milioane mijloace de transport.

Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de PTF Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane și PTF Borș, unde polițiștii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.

Totodată, la frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat pe la Giurgiu (1.500.000 persoane) și Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin PTF Porțile de Fier I (400.000 persoane).
Anul trecut, în perioada iunie-august, au trecut frontiera aproximativ 17,5 milioane persoane, din care aproximativ 14,3 milioane cetățeni UE și 3,2 milioane cetățeni non UE și peste patru milioane mijloace de transport.

La rândul lor, reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi Bucurețti (CNAB) au anunțat suplimentarea numărului de ghișee și reorganizarea zonei de control al pașapoartelor, pe fluxul de plecări al Aeroportului Henri Coandă.

”Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghișeele de control de frontieră a crescut cu aproape 50% pe fluxul de ieșire din țară. Timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor a scăzut substantial, în prezent aceasta fiind de 2-5 minute”, a declarat Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

În prezent, după reorganizarea zonei de control al pașapoartelor, pasagerii au la dispoziție pe fluxul de plecări 13 ghișee ale Poliției de Frontieră, cu 26 de posturi de control. Noile ghișee au funcționat în program de testare începând din data de 24 august, iar din această săptămână au intrat în funcțiune la capacitate maximă.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia de frontiera
granita