Capacitatea de cazare turistică, revenire ușoară după pandemie: avans de 6,7% în primul semestru

Capacitatea de cazare turistică, revenire ușoară după pandemie: avans de 6,7% în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2022

Capacitatea de cazare turistică în funcțiune a structurilor de primire turistică a fost în primul semestru al acestui an cu 6,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele șase luni, hotelurile au deținut cea mai mare pondere în totalul capacității de cazare turistică în funcțiune (58,6%), urmate de pensiuni agroturistice (15,6%), pensiuni turistice (11,4%), vile turistice (4,3%), hosteluri (3,4%) și moteluri (2,9%). Restul tipurilor de structuri de primire au reprezentat 3,8% în totalul capacității de cazare, relatează Agerpres.

Indicele de utilizare netă a capacității de cazare turistică în funcțiune a fost în perioada menționată de 24,2%.

Dintre turiștii cazați, cei români au reprezentat 85,8% în total sosiri. Față de semestrul I de anul trecut, numărul sosirilor a crescut cu 35,4% pe total. Avansul a fost de 23,5% la sosirile turiștilor români și de 221,2% la cei străini, cel din urmă fiind explicat de baza mică de comparație de anul trecut, când pandemia a dus aproape de zero sosirile de turiști străini.

VIDEO&FOTO CFR cheamă turiștii să parcurgă o călătorie \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO CFR cheamă turiștii să parcurgă o călătorie "în timp", pe cea mai veche cale ferată din sud-estul Europei. Replică acidă a unui turist

Numărul de înnoptări ale turiștilor români a reprezentat 84,1% din total înnoptări, fiind în creștere cu 34,6%. Numărul de înnoptări ale turiștilor români s-a majorat cu 21,4%, iar cel al turiștilor străini cu 215%.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
capacitate cazare
ins
statistica