China interzice accesul pe Everest

China interzice accesul pe Everest
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2020

China anulează permisele de ascensiune pe Everest din cauza epidemiei de coronavirus, cu câteva săptămâni înaintea debutului preconizat al sezonului de vârf, au anunțat joi organizatori de expediții, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai înalt vârf de pe Terra este accesibil din China prin versantul nordic și din Nepal, prin versantul sudic. Acest al doilea traseu, care este în mod tradițional cel mai frecventat, nu face în acest moment obiectul unei interdicții, scrie Agerpres.

Trump a anunțat interzicerea intrării persoanelor din Europa în SUA, cu excepția americanilor și britanicilor CITEȘTE ȘI Trump a anunțat interzicerea intrării persoanelor din Europa în SUA, cu excepția americanilor și britanicilor

Mai multe agenții din domeniul alpinismului au precizat pentru AFP că au fost informate de autoritățile chineze de închiderea traseului către vârful de 8.848 metri altitudine. Sezonul de primăvară, cel mai propice pentru ascensiunea masivului, se derulează în perioada aprilie-mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
everest