Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații

Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații
scris 12 mar 2017

Circa 250.000 de turiști din SUA și Canada vor vizita România în acest an, iar cele mai cunoscute și mai populare zone și atracții turistice, în rândul turiștilor din SUA, sunt sudul Transilvaniei, Bucureștiul, castelele Peleș și Bran și mânăstirile din Bucovina, a declarat, pentru News.ro, șeful Biroului Național de Turism al României din America de Nord, Simion Alb.

În 2016, România a primit 232.046 turiști și vizitatori din America de Nord, cu 7,5% mai mulți decât în anul 2015, arată datele oficiale.

În ceea ce privește persoanele care sunt considerate turiști, Statele Unite au ajuns în 2016 pe locul al șaptelea după numărul turiștilor străini înregistrați în România, cu 137.586 turiști.

”Sosirile de turiști din Statele Unite sunt, de regulă, subiect – în cel mai fericit caz - discret în relatarile mass-media de acasă, poate și din cauza faptului că – deoarece americanii și canadienii sunt călători independenți – America de Nord nu constituie o prioritate pentru agențiile de turism și operatorii de tururi din România. America de Nord este însă principala piață turistică extra-europeană a României și a treia sursă de ‘incoming’ - turiști și vizitatori străini care au sosit în România în principala perioadă de vacanțe a anului (lunile mai – octombrie 2016).  Germania și Italia au ocupat primele două locuri”, a afirmat Simion Alb.

În 2017, România va primi un sfert de milion de turiști și vizitatori din America de Nord, iar în anul 2018, când se vor aniversa 50 de ani de la deschiderea Biroului Național de Turism al României din America de Nord, s-ar putea atinge nivelul de 300.000 de vizitatori americani.

Oficialul român nu dispune de date despre orașele din care au venit turiștii americani, deoarece nu există mijloace tehnice pentru înregistrarea lor în funcție de zona de reședință.

Parisul a lansat cel mai ambițios proiect de modernizare din ultimii 150 de ani CITEȘTE ȘI Parisul a lansat cel mai ambițios proiect de modernizare din ultimii 150 de ani

”Turiștii efectivi (și potențiali) din America de Nord sunt răspândiți pe o suprafață de două ori mai mare decât a țărilor europene care se află la vest de România. Recordul de solicitări pentru informații și asistență este stabilit de California, cel mai populat și mai prosper stat American”, a afirmat Alb.

Biroului Național de Turism al României din America de Nord primește solicitări pentru informații și asistență din toate statele americane, însă nord-estul și sud-estul Statelor Unite - în special statele Florida, Texas, New York și coasta de vest - rămân principalele zone generatoare de turiști internaționali.

Oficialul a menționat că tot mai mulți turiști au arătat interes pentru Timișoara, Cluj, Oradea, castelul Corvinilor sau salina Turda.

”Maramureșul este una dintre zonele țării care a fost frecvent prezentată, în ultimii doi ani, în mass-media americane și îmi exprim convingerea că zonele rurale din nord-vestul țării cu arhitectura și tradițiile lor unice vor fi tot mai populare în rândul turiștilor potențiali din America de Nord. Vacanțele active, în principal drumețiile în Munții Carpați, tururile cu bicicleta sau ecvestre și excursiile pietonale pe drumuri rurale, deplasări pedestre între sate, au început să prezinte interes pentru tot mai mulți americani și canadieni”, a menționat Alb.

Deși un număr însemnat de americani asociază România cu legenda lui Dracula, personajul inventat de scriitorul irlandez Bram Stoker, legenda constituie pentru numai 5% dintre americani o motivație specială sau suficient de puternică pentru a călători în România, consideră Simion Alb.

Americanii activi au cele mai scurte vacanțe dintre toți locuitorii țărilor dezvoltate - între 10 și 15 zile -, în timp ce europenii au între 25 și 40 de zile de concediu.

”Din acest motiv, faptul că un turist american dedică două zile din scurta sa vacanță exclusiv deplasării către România este cu totul remarcabil. Durata celei mai scurte călătorii din SUA către România este de cel puțin 16 ore, iar costul biletului de avion este, în unele cazuri, superior celui pentru un pachet de servicii / sejur – transport, cazare, masă, activități – pentru un cuplu de turiști din Europa”, a mai spus Alb.

China generează în prezent cel mai mare număr de turiști internaționali, însă piața americană pentru “long-haul” - călătorii către destinații aflate la mai mult de 4.000 km distanță, cel puțin șase ore de zbor cu avionul - este de șase ori mai mare decât cea chineză. 

viewscnt
Afla mai multe despre
america de nord
simion alb
turisti