Coronavirus: Arabia Saudită le va permite cetățenilor săi vaccinați să călătorească

Coronavirus: Arabia Saudită le va permite cetățenilor săi vaccinați să călătorească
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2021

Arabia Saudită le va permite cetățenilor săi "imunizați" împotriva COVID-19 să călătorească în străinătate începând cu 17 mai, a anunțat duminică Ministerul de Interne, după mai bine de un an de la introducerea acestor restricții, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ministerului, cetățenii vor fi considerați "imunizați" dacă au fost complet vaccinați, dacă au primit una dintre doze cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie ori dacă s-au recuperat în urma bolii în ultimele șase luni, scrie Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Cetățenii saudiții în vârstă de până la 18 ani, care nu au acces la vaccinuri, vor avea voie și ei să călătorească din 17 mai dacă prezintă o asigurare aprobată de banca centrală, potrivit comunicatului ministerului publicat de agenția saudită de presă.

Regatul își va redeschide, de asemenea, frontierele terestre, maritime și aeriene, a făcut cunoscut ministerul.

Această relaxare a restricțiilor este menită să-i încurajeze pe saudiți să se vaccineze. Ministerul Sănătății a raportat că a administrat peste nouă milioane de doze de vaccinuri în țara cu o populație de peste 34 de milioane de locuitori.

De la începutul pandemiei, regatul a înregistrat oficial peste 419.000 de cazuri de coronavirus, dintre care circa 7.000 de decese.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Arabia Saudită a permis numai persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 să efectueze umrah, micul pelerinaj la Mecca, în cursul lunii musulmane de Ramadan, care a început pe 13 aprilie.

Nu este clar dacă această decizie va fi prelungită pentru hajj, marele pelerinaj care are loc mai târziu în timpul anului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
arabia saudita