Cum arată vacanța de vis a turistului român: în cuplu, cu economii la cazare și cu poze postate pe Facebook

Cum arată vacanța de vis a turistului român: în cuplu, cu economii la cazare și cu poze postate pe Facebook
scris 25 apr 2017

Cea mai dorită vacanță pentru turiștii români este în cuplu, include călătorii și cazare la hotel pe durata vacanței și cuprinde oportunități pentru a face fotografii care pot fi postate pe rețelele de socializare, conform unui studiu anual despre călătorii realizat de motorul de căutare momondo.ro la nivel global.

Astfel, 73% dintre turiștii români preferă să călătorească în cuplu, iar prețul este factorul determinant pentru mai mult de jumătate dintre români atunci când vine vorba de rezervarea zborului (50%) și de alegerea hotelului (54%), scrie News.ro.

Durata medie de vacanță este de trei zile. Pentru 44% dintre turiștii români, numărul de stele influențează în mare și foarte mare măsură alegerea cazării pentru vacanță, mai arată studiul.

Hotelurile din țară sunt rezervate cu 21 de zile înainte, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 60 de zile înainte de sosire.

GALERIE FOTO O parte din Mamaia arată ca după bombardament cu câteva zile înainte să înceapă sezonul estival CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO O parte din Mamaia arată ca după bombardament cu câteva zile înainte să înceapă sezonul estival

Studiul mai arată că 52% dintre români postează fotografii din vacanță în rețelele de socializare.

”Pentru români, cazarea este partea la care majoritatea preferă să facă economii atunci când vine vorba de vacanță (42%), în timp ce mai puțini sunt dispuși să economisească bani la vizite turistice și excursii (26%)”, menționează studiul citat.

Motorul de căutare a analizat, de asemenea, și care este cea mai căutată destinație în rândul românilor.

„Londra rămâne cea mai căutată destinație printre români, fiind una dintre marile capitale pe care numeroși conaționali o aleg pentru a studia și lucra, dincolo de a petrece vacanța, iar această familiaritate o transformă cu atât mai mult într-o destinație de călătorie binevenită în orice moment din an. Cu toate acestea, 2017 face loc unei destinații la un continent depărtare: Marrakech”, a precizat compania.

Aproximativ 1.000 de români s-au aflat printre cele 23.149 de persoane pe care momondo le-a chestionat cu privire la obiceiurile lor de călătorie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta de vis
facebook
momondo.ro