EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, a cumpărat hotelul Golden Tulip Times. Fostul proprietar - insolvență după tranzacție

EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, a cumpărat hotelul Golden Tulip Times. Fostul proprietar - insolvență după tranzacție
scris 7 mai 2019

Discretul om de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord și al uneia dintre marile companii românești de distribuție de băuturi alcoolice, a cumpărat hotelul Golden Tulip Times din București, preluând leasingul de 4,2 milioane de euro de la fostul administrator. După tranzacție, firma care deținea hotelul a intrat în insolvență.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția a fost anticipată de Profit.ro în vara anului trecut. De hotel a fost interesat și Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental.

Hotelul, aflat în zona Pieței Muncii din București, are 70 de camere și este clasificat la 4 stele. "Vom renova toate camerele, restaurantul și sălile de conferințe, vom schimba mobilierul, designul camerelor, mocheta, aparatele de aer condiționat și televizoarele. Renovarea și modernizarea se vor încheia în septembrie și vor necesita investiții de 1 milion de euro. Suntem mulțumiți că se construiește parcarea sub bulevardul Decebal, pentru că aceasta era o mare lipsă pentru hotel", a declarat Virgil Călina pentru Profit.ro.

El a afirmat că fostul proprietar nu ar fi făcut mentenanța hotelului și nici modernizări în ultimii 15 ani. "Nu păstrez franciza Golden Toulip, pentru că este contractul fostului utilizator. Nu m-am hotarât încă la ce lanț îl voi afilia", a mai spus omul de afaceri.

Hotelul era deținut, înainte să-l preia Călina, de Societatea Hotelieră Times, controlată de I.C.B. Investment Limited, înregistrată în Cipru și administrată de Adrian Marghescu. Societatea Hotelieră Times a avut în 2017, ultimul an raportat, afaceri de 6,2 milioane lei și pierderi de 1,6 milioane lei, datoriile totale depășind, conform termene.ro, 25,5 milioane lei. Din acestea, la finele anului 2017, datoriile către stat nu depășeau 490.000 lei. Pentru finele anului trecut, aceeași sursă indică datorii bugetare de circa 2 milioane lei.

După tranzacție, firma care deținea hotelul a intrat în insolvență, conform datelor Profit.ro.

Cererea de insolvență a fost depusă de un creditor și a fost acceptată recent în instanță.

EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, este în negocieri finale pentru achiziția hotelului Golden Tulip Times CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, este în negocieri finale pentru achiziția hotelului Golden Tulip Times

"Eu am preluat leasingul fostului utilizator. Nu cunosc situația financiară a fostului utilizator. Clădirea a aparținut și aparține în continuare firmei de leasing", a declarat Virgil Călina.

Virgil Călina, unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri români, deține hotelul Ramada Nord din București. Virgil Călina este nașul fostului tenisman Iie Năstase, cu care s-a asociat și în firma Reims Beverage, importator de băuturi, dulciuri și tutun. Societatea Reims Beverage (fosta De Silva Beverage) îi are în acționariat pe soții Călina și pe foștii soți Amalia și Ilie Năstase, fiecare cu câte 25% din capital. Firma importa și șampania de lux Louis Roederer Cristal, distribuită în peste 70 de țări.

Compania are o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar atât ca dezvoltator, cât și constructor și deține numeroase proprietăți, printre care mai multe imobile de apartamente la munte, la mare și în București. Societatea se prezenta și ca importator și distribuitor exclusiv în România de produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, printre care Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Hennessy, Perrier, Vittel, Corny și Schwartau. Astăzi, mărcile Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Hennessy, Belvedere, Perrier, Vittel, Corny, Schwartau, Bahlsen sunt în portofoliul firmei De Silva Exclusiv, cu sediul pe aceeași adresă ca și hotelul Ramada și tot cu Virgil Călina ca asociat, firma având în 2017 afaceri de 166,5 milioane lei și un profit net de 11,6 milioane lei.

Tot pentru anul trecut, Reims Beverage a raportat afaceri de 422.655 lei și un profit net de doar 8.482 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil calina
achizitie
golden tulip times