Grecia schimbă regula pentru turiști - impune un test negativ de covid-19 cu 72 de ore înainte de intrarea în țară prin Promachonas

Grecia schimbă regula pentru turiști - impune un test negativ de covid-19 cu 72 de ore înainte de intrarea în țară prin Promachonas
scris 10 iul 2020

Grecia a impus vineri măsuri dure în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, în urma unei creșteri a infecțiilor în rândul turiștilor care intră în țară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Promachonas, în nordul țării, scrie presa greacă.

Astfel, este necesar ca turiștii să prezinte un test ”negativ” de covid-19 înainte să intre în țară pe la Promachonas, scrie News.ro

Wizz Air lansează o nouă rută din România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă rută din România

Călătorii care intră în Grecia din motive ”neesențiale” - adică turiștii - sunt obligați să prezinte un test nagativ de covid-19 la Vamă la Promachonas, a anunțat vineri după-amiaza un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Această măsură urmează să intre în vigoare de la marți, 14 iulie, la ora locală 6.00 (și ora României).

De asemenea, călătorii au obligația să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a anunțat purtătorul de cuvânt.

Peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri și hoteluri în țară, a anunțat el.

Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva covid-19.

Grecia a înregistrat o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus de la începutul săptămânii - majoritatea cazurilor fiind turiști care au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Potrivit televiziunii elene de stat ERT, la Promachonas circulă zvonuri cu privire la închiderea frontierei vineri seara.

”Acest lucru nu este adevărat”, a subliniat reporterul.

viewscnt
Afla mai multe despre
promachonas
covid-19
grecia