Israelul va ridica restricțiile privind călătoriile în străinătate

Israelul va ridica restricțiile privind călătoriile în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2022

Israelul va ridica restricțiile de călătorie în străinătate pentru cetățenii săi, în special cu destinația Statele Unite, în pofida unei creșteri semnificative a contaminărilor legată de varianta foarte contagioasă Omicron, au declarat autoritățile, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Ministerul Sănătății recomandă retragerea de pe lista roșie a tuturor țărilor'' spre care le-a fost interzis israelienilor să călătorească, a indicat ministerul într-un comunicat.

Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de pesticide. \ CITEȘTE ȘI Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de pesticide. "Suspiciune de fraudă!". Lista magazinelor

Această măsură, care vizează în total opt țări, va intra în vigoare la miezul nopții și urmează să fie aprobată în continuare de guvern, potrivit ministerului, scrie Agerpres.

Decizia este justificată ''ținând cont de rata de contaminare în rândul celor care sosesc pe teritoriul israelian în comparație cu rata de transmitere comunitară'', notează sursa citată.

Pe 21 decembrie, Israelul a înăsprit restricțiile de călătorie, adăugând Statele Unite pe lista roșie pentru a combate răspândirea COVID-19.

Pe lângă Statele Unite, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Tanzania, Mexic, Elveția și Turcia vor fi, de asemenea, retrase de pe această listă, care avea aproape 70 de țări în urmă cu o lună.

Luni, guvernul israelian a anunțat și redeschiderea granițelor pentru cetățenii străini vaccinați, închise din 28 noiembrie.

Premierul Naftali Bennett a apărat duminică restricțiile de călătorie, afirmând că aceste măsuri au ''întârziat'' apariția variantei în Israel.

Autoritățile israeliene au identificat miercuri 16.115 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, un record de la începutul pandemiei. Un număr de 307 persoane sunt spitalizate, conform datelor Ministerului Sănătății.

Într-o țară cu 9,4 milioane de locuitori, aproape 4,3 milioane au primit o doză de rapel în Israel, unde autoritățile sanitare au început luni să administreze o a patra doză persoanelor de peste 60 de ani și personalului medical.

În total, 1,4 milioane de contaminări au fost identificate de la începutul pandemiei în Israel, între care 8.247 s-au soldat cu decese, conform cifrelor oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
covid-19