Italia vrea să reconstruiască pardoseala centrală a Colosseumului

Italia vrea să reconstruiască pardoseala centrală a Colosseumului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2020

Italia a lansat o cerere de ofertă pentru reconstrucția pardoselii centrale a Colosseumului, a declarat ministrul Culturii Dario Franceschini, citat de DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Este o idee bună", a spus el, amintind că Guvernul a alocat 18,5 miioane de euro (22.6 milioane de doalri) pentru plan, scrie News.ro

EXCLUSIV CEO-ul Continental schimbă brandurile - Patru hoteluri Ibis vor deveni Continental în martie-mai. Rebrandingul și modernizările costă 4,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CEO-ul Continental schimbă brandurile - Patru hoteluri Ibis vor deveni Continental în martie-mai. Rebrandingul și modernizările costă 4,5 milioane de euro

Noul etaj ar trebui să fie o structură retractabilă care să acopere pasajele subterane ale Colosseumului. Va permite vizitatorilor să stea chiar în centrul arenei, oferind o nouă perspectivă.

Franceschini a mai spus că noua suprafață va putea fi folosită pentru organizarea de evenimente culturale de top în interiorul monumentului emblematic și va proteja subsolul său de ploaie și soare.

Cererea de oferte expiră la 1 februarie. Ideea este de a începe lucrările până la sfârșitul lui 2021, a precizat ministrul Culturii

Colosseumul a fost construit între anii 70 și 80 după Hristos.

În Roma antică, era folosit pentru execuții publice și sporturi sângeroase, precum lupte cu gladiatori și cu animale sălbatice, care se desfășurau în fața a 50.000 de oameni.

Arena a avut o scenă centrală acoperită până în secolul al XIX-lea. A fost îndepărtată pentru a dezvălui pasajele subterane, care au adăpostit în trecut, printre altele, cuști pentru lei și alte animale sălbatice.

Ideea de a reconstrui scena a fost propusă în 2014 de arheologul italian Daniele Manacorda, care a asusținut că Colosseumul trebuie să se întoarcă la origini ca loc de divertisment pentur public.

Arena, alături de Forumul Roman din apropiere și dealul Palatin, reprezintă cea mai populară atracție turistică, cu aproape 7,4 milioane de vizitatori în 2019. În prezent este închisă din cauza restricțiilor de coronavirus. 

viewscnt
Afla mai multe despre
colosseum
italia