Licitație pentru amenajarea zonei de plajă din Mamaia

Licitație pentru amenajarea zonei de plajă din Mamaia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2022

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că în toamnă se va deschide licitația pentru amenajarea zonei de plajă din Mamaia care a fost lărgită și speră ca anul viitor să existe un câștigător al acesteia. El a precizat că autoritățile nu vor permite construcții pe plajă cu nerepectarea legii, iar agenții economici vor putea face acest lucru dacă va exista un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Suntem în faza în care săptămâna aceasta, săptămâna viitoare, se va depune documentația finalizată de Ordinul Arhitecților pentru concursul internațional de soluții. În această toamnă se va deschide licitația pentru pentru proiectarea amenajării și sper ca anul viitor deja să avem un câștigător, o companie națională sau de pe plan internațional care să gândească amenajarea zonei de plajă din Mamaia”, a declarat ministrului Mediului, la Eforie Sud.

Atena - cea mai ieftină locație din Europa pentru un city break CITEȘTE ȘI Atena - cea mai ieftină locație din Europa pentru un city break

El a explicat că, până la realizarea PUZ-ului, vor fi găsite soluții, așa cum s-a întâmplat și în acest an, scrie News.ro.

“Până la realizarea acestui PUZ, pe termen scurt vom găsi soluții, așa cum am găsit și anul acesta, soluția pentru închirierea plajelor, după care, când există PUZ, când sunt stabilite locațiile pentru infrastructură, pentru toalete, pentru beach-baruri, pentru tot ce trebuie să fie pe plajă, atunci se poate discuta despre contracte pe termen mediu sau lung. Până atunci vom genera același haos, care caracterizează de foarte mulți ani anumite secțiuni de plajă, unde lucrurile nu sunt în regulă, unde se dispută tot timpul proprietatea, deci la aceste construcții, la aceste plaje noi trebuie să mergem legal pe o procedură clară, care începe cu intabulare, PUZ, amenajare și licitații. Până atunci, așa cum anul acesta am găsit soluția, vom găsi și anul viitor. Pentru secțiunile noi de plajă anul acesta nu au fost probleme. Anul trecut a fost un an în care lucrările erau în curs de realizare. După sezonul turistic sau după perioada în care turiștii erau pe plajă, atunci s-a terminat oficial lucrarea, intabularea și ridicările topo au fost la sfârșitul anului trecut, începutul anului acesta. Anul trecut, oficial, acea secțiune era o secțiune de șantier”, a precizat Tanczos Barna.

El a fost întrebat dacă la începutul sezonului estival 2023 agenții economici își vor putea pune șezlongurile lângă apă și dacă vor putea să amplaseze și beach-baruri deoarece anul acesta nu au putut.

“Beach-barurile se pot instala legal. Nu li s-a permis pentru că nu au PUZ și nu pot construi legal pe porțiunea nouă de plajă. (…) Construcții nu vom permite cu nerespectarea legii. Dacă va exista un PUZ, vor putea construi. Este foarte important să nu generăm aceleași probleme care, încă o dată, caracterizează celelalte secțiuni de plajă. Dacă nu se construiește legal, după aceea încep procesele pe demolare, încep procesele de relocare, de mutare. Nu vrem să generăm ilegalități”, a mai afirmat Tanczos Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
tanczos barna
mamaia