Locuitorii din Praga s-au săturat de turiști, la 30 de ani de la căderea comunismului

Locuitorii din Praga s-au săturat de turiști, la 30 de ani de la căderea comunismului
scris 15 nov 2019

Într-un moment în care cehii se pregătesc să aniverseze 30 de ani de la Revoluția de Catifea, care a pus capăt comunismului și a declanșat o explozie a turismului și a veniturilor generate de această activitate, nu toți locuitorii capitalei Praga se bucură de această schimbare, transmite Reuters.

"Oamenii s-au mutat și odată cu ei și serviciile, magazinele și restaurantele ieftine. Au rămas monumentele, turnurile, goticul și barocul. Însă a devenit un fel de decorație de tip Disneyland", spune Pavel Kacirek, un producător de filme documentare în vârstă de 72 de ani, al cărui apartament are vedere spre piața centrală din Praga, scrie Agerpres.

VIDEO Veneția a fost inundată de valuri, provocate de vânt și de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Veneția a fost inundată de valuri, provocate de vânt și de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani

Aproape opt milioane de turiști au vizitat Praga anul trecut, ceea ce a făcut din capitala Cehiei unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și a pus presiuni asupra serviciilor locale care sunt concepute pentru cei 1,3 milioane de rezidenți ai orașului.

Una din cele mai grave probleme este lipsa de locuințe accesibile, în condițiile în care multe apartamente au fost convertite în spații de cazare pe termen scurt. Potrivit institutului de dezvoltare IPR, pe site-ul Airbnb anul trecut erau listate aproape 12.000 de proprietăți în Praga. În schimb, districtul care cuprinde centrul orașului Praga și-a pierdut jumătate din rezidenți în ultimii 30 de ani. Numărul alegătorilor înregistrați a scăzut până la 21.556 în 2017, de la 36.862 în 1990.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
praga
turism
airbnb