Mii de turiști blocați pe insula indoneziană Bali în urma unei erupții vulcanice

Mii de turiști blocați pe insula indoneziană Bali în urma unei erupții vulcanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2018

Mii de turiști erau blocați vineri, în urma închiderii aeroportului internațional din Bali, din cauza unui nor gros de cenușă provenind de la o erupție vulcanică pe insula cea mai frecventată de turiști în Indonezia, au anunțat autoritățile, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ținând cont de pericolul pe care-l reprezintă pentru traficul aerian cenușa vulcanică proiectată de Muntele Agung la aproximativ 2.000 de metri altitudine, Aeroportul Ngurah Rai a fost închis la ora locală 3.00 (joi, 22.00, ora României) până cel puțin la ora locală 19.00 (vineri, 15.00, ora României), au precizat autoritățile locale, scrie News.ro.

Această situație a antrenat anularea a 446 de zboruri interne și internaționale, atât cu plecare, cât și cu destinația Bali. O prelungire a închiderii aeroportului după ora locală 19.00 urma să fie examinată mai târziu, a anunțat un purtător de cuvânt al aeroportului, Yanus Suprayogi.

Românii caută hoteluri cu mic dejun, Wi Fi, uscător de păr, lift și mini-bar. Cât sunt dispuși să plătească CITEȘTE ȘI Românii caută hoteluri cu mic dejun, Wi Fi, uscător de păr, lift și mini-bar. Cât sunt dispuși să plătească

Aproximativ 75.000 de pasageri sunt afectați. Mii de turiști au fost astfel blocați pe aeroport sau în hoteuri de pe insulă vineri.

Erupția Muntelui Agung, de aproximativ 3.000 de metri altitudine, situat la aproximativ 75 de kilometri de principalele destinații turistice Kuta și Seminyak, a mai antrenat închiderea aeroportului în 2017.

Vulcanul erupe cu regularitate după ce s-a trezit la activitate anul trecut. Amenințarea unei erupții majore a condus la închiderea aeroportului timp de trei zile, în noiembrie. Anularea a sute de zboruri a blocat mii de turiști. Ei vin din întreaga lume pe această insulă cu plaje paradisiace.

Zeci de mii de locuitori care trăiesc într-un perimetru situat în apropierea vulcanului au fugit atunci din case, iar alții au fost evacuați, la instrucțiunile autorităților. Această situație a avut repercusiuni importante asupra economiei locale, mai ales în profitabilul sector turistic.

Ultima erupție majoră a Agung s-a soldat cu aproximativ 1.600 de morți, în 1963. Aproximativ un miliard de tone de material a fost aruncat în atmosferă, până la Jakarta, la aproximativ 1.000 de kilometri distanță, cauzând o umbră ce a scăzut temperatura globului cu 0,3 grade timp de un an.

Indonezia, care are cel mai mare număr de vulcani activi din lume, se află pe ”Centura de Foc a Pacificului”, o zonă de coliziune a plăcilor tectonice, teatru al multor seisme și erupții vulcanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
bali