Ministrul Turismului va propune o nouă taxă hotelieră pentru turiști

Ministrul Turismului va propune o nouă taxă hotelieră pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2017

Patronatele din turism au cerut ministrului de resort, în cadrul unei dezbateri pe tema proiectului de Lege a turismului, extinderea la nivel național a unei taxe hoteliere care acum este opțională la nivelul autorităților locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În replică, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a arătat că nu și-a propus instituirea de noi taxe, dar va înainta această propunere în coaliția aflată la guvernare, scrie Agerpres.

Dedeman operează pe bursă: a cumpărat noi acțiuni la Translectrica, ajungând să dețină 5,56% din capital CITEȘTE ȘI Dedeman operează pe bursă: a cumpărat noi acțiuni la Translectrica, ajungând să dețină 5,56% din capital

"Cât sunt în această funcție, nu o să ies public să spun că voi institui o nouă taxă, decât dacă există un consens în totalul a ceea ce înseamnă guvernare. Deci, în coaliție o să se discute, voi ridica această problemă și o să spun că privații din turism cer instituirea unei taxe, care acum este specială la nivel de administrație publică, să devină obligatorie în tot ce înseamnă structură de primire turistică cu cazare", a spus Dobre.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul turismului
taxa hoteliera