Numărul turiștilor care vizitează Portugalia a crescut

Numărul turiștilor care vizitează Portugalia a crescut
scris 6 aug 2019

Numărul turiștilor străini care au vizitat în 2018 Portugalia a crescut cu 7,5%, la 22,8 milioane, a anunțat Institutul Național de Statistică, o încetinire semnificativă față de avansul de aproape 17% înregistrat în 2017, din cauza scăderii numărului de vizitatori din Marea Britanie, transmit Reuters și site-ul theportugalnews.com.

În ultimii opt ani, statul iberic s-a bucurat de o creștere constantă a numărului de turiști străini, ceea ce a sprijinit ieșirea țării din criza datoriilor din 2011-2014, scrie Agerpres.

Wizz Air lansează o nouă rută spre România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă rută spre România

Principalele țări de origine ale turiștilor sunt Marea Britanie și Germania, dar anul trecut numărul vizitatorilor din aceste state a scăzut. Guvernul de la Lisabona este îngrijorat că incertitudinile privind Brexitul ar putea afecta sectorul turismului și a demarat o campanie de atragere a vizitatorilor din Regatul Unit.

În 2018, a crescut numărul turiștilor din America de Nord, Spania, Brazilia și China, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Contribuția totală a călătoriilor și turismului la PIB-ul Portugaliei a ajuns la 17,3%, sau 33,5 miliarde de euro în 2017, conform datelor Asociației Turismului Internațional.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
portugalia
turisti