Pandemia a redus numărul hotelurilor care se anunțaseră a fi inaugurate, dar câteva unități de lanț și-au făcut loc în piață

Pandemia a redus numărul hotelurilor care se anunțaseră a fi inaugurate, dar câteva unități de lanț și-au făcut loc în piață
scris 31 oct 2020

La începutul anului, patronatele anunțau deschiderea la nivel național a circa 20 de hoteluri importante, însă criza din turism i-a făcut pe mulți proprietari să-și amâne planurile. Cu toate acestea, au fost deschise sau urmează să fie inaugurate o serie de hoteluri de brand internațional aparținând unor investitori puternici, printre care frații Cristescu, Mohammad Murad sau litutuanienii de la Apex Alliance.

Cei patru ani de creștere a turismului românesc (2016-2019) au adus un sentiment de încredere care s-a concretizat într-un val serios de investiții în hoteluri. Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) estima la începutul anului că vor fi circa 20 de inaugurări în 2020, dar criza a redus numărul lor.

Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. \ CITEȘTE ȘI Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. "Work from hotel" în loc de "work from home"

"Totuși, unii dintre ei continuă investițiile în ciuda pandemiei. Am văzut în vară cum Apex a deschis Moxy, a apărut Novum la mare sau Ibis Styles City Center în București, Ibis Galați și Phoenicia Blue View al lui Mohammad Murad din Olimp. Acum vedem că și Timișoara a deschis un hotel Mercure în urmă cu trei săptămâni și urmează să deschidă un Ibis în decembrie", spune pentru Profit.ro Călin Ile, președintele FIHR.

Hotelul Ibis care urmează să fie deschis la Timișoara este o investiție a fraților Cristescu și va fi condus de Călin Ile.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
romania
pandemie