Președintele autorității pentru turism din Irlanda a demisionat după ce a mers în vacanță în Italia, contrar recomandărilor Guvernului

Președintele autorității pentru turism din Irlanda a demisionat după ce a mers în vacanță în Italia, contrar recomandărilor Guvernului
scris 16 aug 2020

Președintele autorității pentru turism din Irlanda, fost director operațional al Ryanair, Michael Cawley, a demisionat sâmbătă, după ce a mers în vacanță în Italia, contrar recomandării făcute de Guvern de a evita călătoriile neesențiale în străinătate, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Cawley, care a mai fost director financiar și director general adjunct al Ryanair, s-a confruntat cu apelurile din partea partidelor de opoziție din Irlanda pentru a demisiona, după ce a confirmat publicației irlandeze Independent că se află  în vacanță în Italia.

Cawley este primul oficial de rang înalt din Irlanda care a demisionat pentru că nu a respectat recomandările guvernului referitoare la noul coronavirus.

SUA, aproape de un nou record negativ pe fondul pandemiei: împrumuturile vor depăși veniturile la buget pentru prima oară după Al Doilea Război CITEȘTE ȘI SUA, aproape de un nou record negativ pe fondul pandemiei: împrumuturile vor depăși veniturile la buget pentru prima oară după Al Doilea Război

Directorul medical din Scoția a demisionat în aprilie pentru că a ignorat propria sa recomandare de a sta acasă în timpul măsurilor de distanțare socială.

Italia este una din cele 10 țări aflate pe o listă verde a guvernului, ceea ce înseamnă că orice persoană din aceste țări care sosește în Irlanda nu este obligată să stea în carantină timp de 14 zile. Măsura se aplică tuturor celorlalte țări.

Cu toate acestea, recomandarea oficială de la declanșarea epidemiei de coronavirus în Irlanda, la începutul lunii februarie, este ca toate călătoriile nesențiale în străinătate să fie evitate, oamenii fiind încurajați să își petreacă vacanțele acasă, pentru a susține sectorului turismului, grav afectat de această criză.

UE a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 20,7 miliarde de euro, în iunie CITEȘTE ȘI UE a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 20,7 miliarde de euro, în iunie

Failte Ireland, autoritatea pentru dezvoltarea turismului, a primit fonduri suplimentare pentru a promova turismul intern.

Cawley a afirmat într-un comunicat că a decis să demisioneze întrucât nu dorește să permită ca această problemă să distragă atenția de la activitatea Failte Ireland de reconstrucție a industriei turismului Irlandei.

Ministrul Turismului, Catherine Martin, a spus că a fost dezamăgită să afle că Michael Cawley este în vacanță în Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus turism
covid-19 calatorii strainatate
pandemie interdictii calatorie