Puternic dependente de turism, Spania și Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19

Puternic dependente de turism, Spania și Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19
scris 21 ian 2021

Spania și Grecia, două țări europene a căror economie este puternic dependentă de industria turismului, insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Joi, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că țara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP.

"Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranță a mobilității", a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE, scrie Agerpres.

VIDEO Prima TV Zboruri mai puține, dar bilete mai scumpe CITEȘTE ȘI VIDEO Prima TV Zboruri mai puține, dar bilete mai scumpe

Ea a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, așa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre țările puternic lovite de restricțiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenția de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, "putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul și petrecerea timpului liber și să le permitem cetățenilor noștri să se miște liber și fără restricții dintr-o țară în alta".

"Voi susține un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână", a afirmat prim-ministrul elen.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
certificat turism