Putin susține că va elimina sancțiunile impuse sectorului turistic din Turcia

Putin susține că va elimina sancțiunile impuse sectorului turistic din Turcia
scris 29 iun 2016

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în urma convorbirii telefonice cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, că va cere Executivului să înceapă negocierile pentru a relua relațiile comerciale dintre cele două state și va elimina măsurile restrictive impuse turiștilor ruși care vizitau Turcia, potrivit DPA și Reuters.

Relațiile diplomatice turco-ruse au fost incredibil de tensionate în ultimele șapte luni, după ce armata turcă a doborât un avion de vânătoare rus Suhoi-24, care încălcase spațiul aerian suveran. Însă, președintele turc și-a exprimat luni regretele pentru incidentul care a dus la moartea pilotului rus, iar cei doi lideri au convenit să poarte prima discuție telefonică din acest an, scrie News.ro.

Rusia a impus, anul trecut, sancțiuni dure împotriva economiei turce, care au afectat domeniul energetic și pe cel turistic.

Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme durează 16 ore în România. În Slovenia sau Turcia durează o oră CITEȘTE ȘI Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme durează 16 ore în România. În Slovenia sau Turcia durează o oră

Conversația telefonică a fost descrisă ca fiind una ”foarte productivă” și reprezintă un pas important în detensionarea relațiilor bilaterale ruso-turce și ridicarea sancțiunilor economice impuse de Moscova.

De asemenea, președintele rus a folosit ocazia pentru a-și exprima condoleanțele pentru atentatul terorist de la aeroportul Ataturk, soldat cu 41 de morți și 239 de răniți.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
turism turcia