Rizea: Ghiță s-a angajat în fața lui Porumboiu ca PRU să achite cazarea pe perioada campaniei electorale

Rizea: Ghiță s-a angajat în fața lui Porumboiu ca PRU să achite cazarea pe perioada campaniei electorale
scris 22 apr 2017

Fostul deputat Cristian Rizea a declarat, vineri, că nu el avea obligația să plătească pentru zilele în care a stat la hotelului din Vaslui, ci PRU, cu care a fost încheiat contractul, iar proprietarul hotelului, Adrian Porumboiu, vorbise cu Sebastian Ghiță, în prezența sa, înainte de începerea campaniei electorale, că partidul va plăti.

"Întrebați-l, vă rog, pe proprietarul acelui hotel, domnul Adrian Porumboiu, dacă la începutul campaniei electorale, cu o zi înainte de depunerea listelor, când s-a luat decizia de a candida din parte PRU la Vaslui, a avut o întâlnire cu mine și cu Sebastian Ghiță în hol la Intercontinental, în barul de jos, în care Ghiță i-a spus foarte clar că acel contract se va încheia pe partid și partidul va plăti”, a spus Cristian Rizea, la ieșirea din sala de judecată de la instanța supremă, unde se judecă dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

Rizea a precizat că, și după alegerile parlamentare, Adrian Porumboiu a primit un telefon de la Sebastian Ghiță în care acesta i-a spus că PRU va plăti pentru cazarea sa la hotelul din Vaslui.

"La Vaslui am stat opt nopți, dovadă stau biletele de avion. Eu veneam București - Iași și de acolo cu o mașină la Vaslui. Întrebați-l pe Porumboiu dacă după alegeri a primit un telefon de la Ghiță, în care i s-a spus că partidul va plăti. Au trecut cinci luni de zile, domnii nu au făcut nimic și atuncea au început cu diverse sms-uri de șantaj să le plătesc eu din buzunar. Este un contract între partid și hotel. Partidul are multe datorii, așa este. Dacă vă veți duce la sediul central, veți vedea că nici chiria nu și-au plătit-o Bogdan Diaconu și ceilalți, iar PRU este în executare silită. Contractul de cazare este semnat de PRU și unitatea hotelieră respectivă”, a mai spus Rizea.

Fostul deputat a vorbit și despre o discuție care ar fi avut loc între omul de afaceri Adrian Porumboiu și Sebastian Ghiță, în care primul se plângea de presiunile la care era supus de către fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea.

"Întrebați-l pe Porumboiu dacă s-a plâns lui Sebastian Ghiță despre presiunile pe care domnul Coldea le făcea asupra lui și că dosarul pe care-l are este din cauza presiunilor făcute de Coldea. Eu vă spun ce am auzit, a fost o discuție între dânșii, n-am participat”, a spus Rizea.

Despre biletele de avion neachitate agenției de turism Paralela 45, Cristian Rizea a spus că aceasta este „o a doua mizerie”.

"Domnul Alin Burcea a venit la mine doi ani să mă cunoască, când încă eram potențial candidat pentru Primăria Sectorului 5. A venit la mine la birou și mi- a zis că vrea să fim prieteni deoarece activitatea domniei sale se desfășura în Sectorul 5. M-a invitat să vizitez agenția de turism, m-a invitat la ziua domniei sale, la Mamaia. Acele bilete le-am luat pentru perioada iulie-august, iar la trei luni de zile a insistat să fac vacanța în casa sa din Poiana Brașov. Doi ani nu trimiți o notificare sau o factură și dintr-o dată ieși în presă și spui că nu am plătit biletele. Și-a făcut reclamă”, a mai spus Rizea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea datorează de circa doi ani companiei Paralela 45 aproximativ 4.000 de euro pentru zece bilete de avion pe ruta București-Nisa, declara, în 12 aprilie, pentru News.ro, proprietarul agenției de turism, Alin Burcea, care consideră că Rizea este ”un escroc în serie care nu a vrut nicio clipă să plătească aceste bilete” și susține că orice încercare de a-și recupera banii s-a dovedit un eșec.

"De aproape doi ani îmi datorează această sumă. Mi-a cerut niște bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior că era o gașcă întreagă din România care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era președintele PSD Sector 5, deci am mers pe încredere într-un deputat în Parlamentul României, nu era un țigan din Colibași”, a spus Burcea.

Patronul Paralela 45 a menționat că a încercat pe diverse căi să ajungă la Rizea ca să își recupereze banii, dar nu a reușit. ”Își schimbă telefonul din două în două săptămâni. A dispărut ca măgarul în ceață. L-am văzut anul trecut anchetat de Poliție, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru că am văzut că a mai dat țeapă unui hotel”, a precizat Burcea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea și un prieten de-al său, Ciprian Țîrdea, care au candidat anul trecut din partea PRU la alegerile parlamentare, au stat, în timpul campaniei electorale, la Hotelului Racova din Vaslui, unde au mâncat și băut fără să achite serviciile hoteliere în valoare totală de peste 43.000 de lei, susțin reprezentanții hotelului.

Potrivit acestora, cei doi politicieni au plecat chiar în noaptea alegerilor generale din cele două camere pe care le închiriaseră la începutul lui noiembrie, fără a plăti pentru cazarea de care au beneficiat pe perioada celor 40 de zile. De asemenea, Cristian Rizea și Ciprian Țîrdea au semnat și toate notele de plată de la restaurantul hotelului, unde au mâncat, bonuri pe care, de asemenea, nu le-au achitat.

Suma totală pe care cei doi o au de plătit la hotelul din Vaslui se ridică la 43.220 de lei. Cea mai mare factură ca valoare, respectiv 40.803,99 lei, este pe numele lui Ciprian Țîrdea, cel care, de altfel, a semnat majoritatea notelor de plată de la restaurant, unde politicienii au oferit mâncare și băutură la zeci de persoane pe perioada desfășurării campaniei electorale.

”Chiar în noaptea alegerilor, cei doi au plecat fără să anunțe pe nimeni, lăsând cheile de la camere fie în ușă, fie aruncate pe un pat. A doua zi, am reușit să-i contactăm telefonic și au spus că vor achita, apoi au început să paseze de la unul la altul, până nu au mai răspuns la telefon. În consecință, am luat legătura cu președintele partidului, domnul Diaconu, care, la fel, ne-a promis că se rezolvă ca, apoi, nici dumnealui să nu ne mai răspundă la telefon”, a declarat, pentru News.ro, directorul Hotelului Racova, Răzvan Condurache.

Reprezentanții hotelului au apelat în decembrie 2015 la executori judecătorești, care i-au notificat pe cei doi politicieni cu privire la facturile pe care le au de achitat pentru serviciile de care au beneficiat la unitatea hotelieră. După ce aceștia nu au răspuns la notificările de plată, reprezentanții hotelului au decis să recupereze în instanță contravaloarea serviciilor prestate.

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colțea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidențială din București și la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ghita
paralela 45
burcea