Schi mai scump în Poiana Brașov, în acest sezon. La cât au ajuns prețurile

Schi mai scump în Poiana Brașov, în acest sezon.  La cât au ajuns prețurile
scris 30 ian 2023

Anul acesta, vom plăti mai mult pentru o zi la schi în Poiană. Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au fost actualizate, cu aproximativ 11%, valoarea acestei actualizării fiind sub rata inflației din luna decembrie, anunță Agenția de presă Rador.

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei.

Riscuri de securitate pentru Microsoft Teams, Zoom și alte soluții de comunicare online bazate pe cloud CITEȘTE ȘI Riscuri de securitate pentru Microsoft Teams, Zoom și alte soluții de comunicare online bazate pe cloud

Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu. Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion.

Aproximativ 35% din domeniul schiabil din Poiana Brașov a fost deschis. Deși instalațiile de producere a zăpezii artificiale au fost pornite în luna decembrie, însă pârtiile nu au putut fi amenajate din cauza condițiilor meteo, relatează Bună Ziua Brașov.

Săptămâna trecută, vremea s-a răcit astfel că administratorii domeniului schiabil au putut să amenajeze pârtiile de la altitudine mai mare. Totuși, stratul de zăpadă nu este unul foarte consistent. Pe partea superioară a Masivului Postăvarul, stratul de zăpadă amenajată are 25 cm și scade odată cu altitudinea, ajungând la 15 cm în zona telescaunului Ruia, la îmbarcare.

Pentru amenajarea pârtiilor s-a folosit, în principal, zăpadă artificială. Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, tunurile și lăncile au produs aproape 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială.

Comparativ, în anii trecuți, când se deschidea domeniul schiabil (lucru care se întâmpla, de obicei în luna decembrie), în zona superioară a masivului zăpada tasată avea cel puțin 40 cm.

Starea domeniului schiabil a fost verificată vineri, 27 ianuarie de primarul Brașovului Allen Coliban, care a coborât pe schiuri pe una dintre pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvarul.

„Mizăm totodată pe înțelegerea turiștilor și a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiții excepționale și doar cu aceste eforturi de a produce zăpadă artificială. Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul celălalt vom avea condiții de a coborî până jos”, a declarat vineri primarul Brașovului.

viewscnt
Afla mai multe despre
poiana brașov
schi