Sibiu - nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinații turistice europene. Unde poate fi votat și cum a fost inclus lângă Viena, Paris, Roma, Cornwall, Dordogne, Cappadocia, Kotor, Soca, Braga, Insulele Canare, Capri

Sibiu - nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinații turistice europene. Unde poate fi votat și cum a fost inclus lângă Viena, Paris, Roma, Cornwall, Dordogne, Cappadocia, Kotor, Soca, Braga, Insulele Canare, Capri
scris 20 ian 2021

Municipiul Sibiu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinații turistice europene de către Asociația European Best Destinations, competiția pentru stabilirea topului desfășurându-se în perioada 20 ianuarie - 10 februarie.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Topul va fi stabilit în funcție de voturile primite de fiecare oraș participant, Sibiul putând fi votat pe site-ul www.vote.ebdest.in.

Potrivit sursei citate, Primăria Sibiu a înscris orașul în această competiție pentru a-l promova și menține în atenția turiștilor, scrie Agerpres.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a punctat că în prezentarea orașului pe site-ul European Best Destinations au fost evidențiate centrul istoric, modalitățile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii și drumețiile în zonă.

"Apariția vaccinului anti-COVID-19 ne dă speranța că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricțiile necesare pentru protecția cetățenilor. Anul acesta, în prezentarea orașului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activități prin care turiștii pot respecta distanțarea și se pot simți în siguranță. Am scos în evidență centrul istoric, modalitățile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii și drumețiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeției și gazdă a celui mai mare forum pe această temă - Eurorando", a declarat Astrid Fodor, citată în comunicat.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Printre orașele și regiunile selectate alături de Sibiu în această competiție se numără Viena, Paris, Roma, Florența, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franța), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) și Kefalonia (Grecia).

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
turism