Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au crescut

Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2019

Sosirile înregistrate în unitățile de primire turistică au crescut cu 4,9% în aprilie, față de aceeași lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 9,9%, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2019 au însumat 885.800, în creștere cu 4,9% față de cele din luna aprilie 2018, scrie News.ro.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în luna aprilie anul curent 77%, în timp ce sosirile turiștilor străini au reprezentat 23%.

Mai multe hoteluri de pe litoral trec la sistemul all inclusive CITEȘTE ȘI Mai multe hoteluri de pe litoral trec la sistemul all inclusive

În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (73,4% din total turiști străini), iar dintre aceștia 84,4% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2019 au însumat 1,765 milioane, în creștere cu 9,9% față de cele din luna aprilie 2018.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în luna aprilie anul curent 77,5%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 22,5%.

În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 71,2% din total turiști străini), iar dintre aceștia 84% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Durata medie a șederii în luna aprilie 2019 a fost de 2 zile la turiștii români și de 1,9 zile la turiștii străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
ins