Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au crescut

Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2019

Sosirile înregistrate în unitățile de primire turistică au crescut cu 3,6% în iulie, față de aceeași lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 3,5%, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În luna iulie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut cu 3,6%, respectiv 3,5%”, se arată în comunicat.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iulie 2019 au însumat 1,651 milioane, în creștere cu 3,6% față de cele din luna iulie 2018, scrie News.ro.

România are mai puține paturi în unitățile de cazare turistică decât Bulgaria și Ungaria CITEȘTE ȘI România are mai puține paturi în unitățile de cazare turistică decât Bulgaria și Ungaria

În luna iulie, din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 81,8%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 18,2%.

În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (72,1% din total turiști străini), iar din aceștia 85,2% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna iulie au însumat 4,407 milioane, în creștere cu 3,5% față de cele din luna iulie 2018.

În luna iulie 2019, din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 86,4%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 13,6%.

În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (69,5% din total turiști străini), iar din aceștia 84,6% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii în luna iulie 2019 a fost de 2,8 zile la turiștii români și de 2 zile la turiștii străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
turism. cazare