Spania mizează pe 45 de milioane de turiști străini în 2021 și pe revenirea britanicilor

Spania mizează pe 45 de milioane de turiști străini în 2021 și pe revenirea britanicilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2021

Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turiști străini, adică jumătate față de numărul înregistrat înaintea pandemiei, principala provocare fiind revenirea turiștilor din Marea Britanie, cel mai important contingent de vizitatori străini, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Spania este gata să se redeschidă, în curând, pentru lumea întreagă. Turiștii internaționali pot începe să își planifice vacanța în Spania", a declarat ministrul Turismului, Reyes Maroto cu prilejul lansării campaniei de promovare a sezonului estival, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

În 2019, Spania a primi 83,5 milioane de turiști străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franța, în topul celor mai importante destinații turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turiști cu 77%.

În primele trei luni ale acestui an doar 1,2 milioane de turiști străini au intrat în Spania, după ce restricțiile sanitare au fost înăsprite ca urmare a celui de al treilea val al pandemiei, care a făcut peste 79.000 de morți în Spania.

În acest context, "este o prognoză prudentă, realistă, acea de a recupera jumătate din turiștii internaționali pe care i-am primit în 2019", a apreciat Reyes Maroto.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Spania va încerca în special să îi seducă pe europeni, care în 2019 au reprezentat peste 65% din vizitatori. În rândul europenilor, sunt vizați în special francezii și germanii, dar mai ales britanicii, care înaintea pandemiei au reprezentat cel mai important contingent de vizitatori străini, cu peste 18 milioane de turiști în 2019. Revenirea acestora pe plajele de pe Costa del Sol, printre altele, este crucială pentru o țară unde turismul a fost responsabil pentru 12% din Produsul Intern Brut înaintea pandemiei.

Reyes Maroto a spus că autoritățile spaniole vor introduce un sistem de clasificare a turiștilor pe bază de culori, atribuind o culoare verde țărilor cu o rată scăzută de infecții, în timp ce țările cu risc mai mare vor primi o culoare portocalie sau roșie. De asemenea, pașaportul de vaccinare la nivel european care ar urma să intra în vigoare în luna iunie va fi solicitat numai pentru turiștii din țările cu grad mare de risc, a spus Maroto. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turisti