Studiu: Când este mai ieftin de călătorit cu avionul în acest an, de 1 Mai sau de Rusalii ? Cea mai aglomerată zi de plecare și momentul celor mai ieftine curse

Studiu: Când este mai ieftin de călătorit cu avionul în acest an, de 1 Mai sau de Rusalii ? Cea mai aglomerată zi de plecare și momentul celor mai ieftine curse
scris 26 apr 2018

Călătoriile aeriene spre anumite orașe, precum Roma, sunt ușor mai scumpe în acest an comparativ cu 2017, dar rămâne cea mai ieftină destinație din top, zboruri cu până la 27% mai ieftine fiind, însă, la finalul lunii mai, când sunt sărbătorite Rusaliile, relevă un studiu comparativ între mini-vacanța de 1 Mai și Rusalii.

Mini-vacanța de 1 Mai include, în acest an, weekendul 28-29 aprilie și ziua liberă de luni, 30 aprilie.

Românii care au căutat oferte de călătorie în perioada 28 aprilie – 2 mai 2018 au avut în vedere marile capitale europene, arată datele motorului de căutare momondo.ro, care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global.

 

 

 

Cu 34% mai multe căutări anul acesta față de 2017, Roma este destinația principală către care mai mulți români merg în weekendul de 1 Mai. Pe locul doi în topul căutărilor efectuate pentru un zbor dus-întors se află Amsterdam, cu o creștere însă mai mare (92%) în căutări față de Roma în 2018. Deși, pentru aceeași perioadă a anului trecut, locul al doilea era ocupat de Barcelona, capitala catalană, acum în scădere, rămâne în continuare una dintre principalele puncte de interes pentru călătorii, cu o creștere de 60% anul acesta în căutări, fiind pe locul al treilea în topul destinațiilor pe care românii le vizitează în concediul de 1 Mai.

GALERIE FOTO Prezență spre zero a României la Târgul de turism din Dubai, capitala luxului: un stand modest, în care au încăput doar trei firme și două măsuțe CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Prezență spre zero a României la Târgul de turism din Dubai, capitala luxului: un stand modest, în care au încăput doar trei firme și două măsuțe

La finalul lunii mai, când sunt Rusaliile, în apropierea zilei naționale de 1 Iunie, există o a doua oportunitate pentru români de a călători pentru un weekend prelungit sau chiar o săptămână.

momondo.ro a analizat căutările efectuate de către călătorii români în perioada 26 mai - 3 iunie 2018, iar preferințele acestora pentru petrecerea concediului în afara granițelor țării sunt asemănătoare cu cele pentru 1 Mai. Mai mulți călători români zboară către Roma și Barcelona, iar Top 3 este completat de „orașul luminilor”, Paris. Ce se schimbă pentru final de mai este mai degrabă ordinea destinațiilor în top-ul preferințelor, astfel că cea mai căutată este capitala Franței, în creștere cu 88% în căutări în acest an față de aceeași perioadă în 2017, fiind urmată de Roma și Barcelona, cu creșteri de 7% și, respectiv, 48% în căutările din 2018.

Cei mai mulți călători români care vor petrece un weekend prelungit de 1 Mai în afara țării pornesc la drum de sâmbătă, 28 aprilie. Aproximativ 82% dintre ei plănuiesc să călătorească în această zi și să se întoarcă pe 1 Mai în țară. Pentru concediul de Rusalii, cea mai aglomerată zi în aeroporturile din România va fi 26 mai, când cei mai mulți români au ales zborul către capitalele europene. Majoritatea dintre aceștia revin în țară după o săptămână, pe 3 mai.

Când vine vorba de costurile pentru un zbor dus-întors către aceste destinații la început de mai, acestea sunt, în medie, între 130 de euro și 206 euro. Cu toate acestea, pentru cei care au în plan să plece către marile capitale luna următoare, dar nu și-au rezervat încă zborul, pot face asta la costuri mai mici la final de mai, de Rusalii.

Nr. crt

Destinatii preferate de romani in mai 2018

Pretul mediu pentru zbor (EUR) la inceput de mai 2018

Pretul mediu pentru zbor (EUR) la final de mai  2018

Economii la costul de zbor la final de mai fata de inceputul lui mai (%)

1.

Roma, Italia

130 EUR

95 EUR

-27%

2.

Paris, Franta

206 EUR

175 EUR

-15%

3.

Amsterdam, Olanda

170 EUR

143 EUR

- 16 %

4.

Barcelona, Spania

155 EUR

150 EUR

- 3%

O călătorie la Roma este ușor mai scumpă anul acesta (130 de euro), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă rămâne cea mai ieftină destinație din top. Mai mult, zboruri și mai ieftine, cu până la 27%, către această destinație sunt la finalul lunii mai. Parisul este, fără doar și poate, cea mai scumpă destinație din top, iar anul acesta a devenit o destinație și mai scumpă la început de mai (206 euro), față de aceeași perioadă a  anului precedent. Cu toate acestea, un zbor către Paris spre finalul lui mai 2018 poate fi, în medie, cu 15% mai ieftin decât la început de lună.

Pentru cei care au ales să își petreacă weekendul cu 1 Mai la Amsterdam, costurile de zbor sunt similare cu cele de anul trecut, în medie de 170 de euro. Diferența importantă de preț este, însă, pentru rezervarea biletului de călătorie la final de mai, în medie cu 16% mai ieftin decât de 1 mai. O scădere semnificativă a costurilor de zbor în 2018 este pentru orașul Barcelona, de la, în medie, 185 de euro în 2017 la 155 de euro la început de mai. Pentru cei care au în plan un concediu aici la final de mai, nu au motiv să își facă griji în privința costurilor, acestea rămân aproximativ aceleași.

viewscnt
Afla mai multe despre
zboruri
avion
momondo.ro