Touroperator: Vânzările de vacanțe către mileniali au crescut cu 12%, iar 80% dintre tineri preferă circuitele în SUA

Touroperator: Vânzările de vacanțe către mileniali au crescut cu 12%, iar 80% dintre tineri preferă circuitele în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2019

Numărul de vânzări de sejururi și circuite către cei din generația Millennials (tinerii între 23 și 38 de ani), a crescut cu 12% în ultimul an față de perioada iulie 2017- iulie 2018, conform unei analize făcute de agenția de turism J’Info Tours asupra comportamentului de cumpărare al turiștilor, din care mai reiese că 80% dintre tinerii între 20 și 40 de ani preferă circuitele pe continentul american.

Urmărește-ne și pe Google News

“Tot mai mulți tineri se adresează agenției pentru pachete complete de sejururi și circuite, circa 80% dintre ei solicitând o vacanță în afara țării. Motivul principal pentru care aceștia încep să se reorienteze către consilierii în turism sunt: lipsa timpului necesar pentru organizarea cap-coadă a unei vacanțe, aceasta implicând multă documentare, rezervări și informații dificil de gestionat, uneori. De asemenea, agenția capată din nou valoare în ochii călătorului sub 40 de ani, pentru că un consilier în turism te poate sfătui să alegi vacanța potrivită stilului tău de viață, îți poate furniza mai multe informații și, mai ales, poate gestiona neplăcerile ce pot apărea pe parcursul ei, găsind cele mai bune soluții. Astfel, ești protejat în cazul în care pleci printr-o agenție, pentru că aceasta răspunde de serviciile contractate de tine”, a declarat Carmen Pavel, președintele J’Info Tours.

J’Info Tours a constatat că aproximativ 80% dintre tinerii între 20 și 40 de ani, care contactează agenția, preferă circuitele pe continentul american, Statele Unite fiind una dintre destinațiile pe care se observă o creștere a numărului de cereri, cu circa 18%, în ultimele șapte luni față de perioada similară a lui 2018, scrie News.ro.

Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020 CITEȘTE ȘI Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020

“Mulți tineri vor să ajungă în orașele emblemă ale SUA: New York, San Francisco și Los Angeles și pe plajele din Hawaii. Las Vegas este una dintre destinațiile care continuă să fascineze, astfel încât sunt căutate circuitele care cuprind celebrul oraș al luminilor și al cazinourilor”, a mai spus Carmen Pavel.

Marea surpriză vine însă dinspre America de Sud, Mongolia și Etiopia. Dacă, până în prezent, peste 70% dintre cei ce mergeau în circuitele spre aceste destinații aveau, la vremea rezervării, peste 60 de ani, acum se observă o schimbare de profil al turistului, spun reprezentanții companiei.

Astfel, pentru finalul lui 2019 și pentru 2020, circa 45% din numărul rezervările spre aceste locuri sunt din partea celor de până în 40 de ani, ce provin din marile orașe ale României. Aceștia doresc să se rupă de ritmul cotidian alert și preferă vacanțele în care se pot bucura de natură și peisaje spectaculoase. Ei își rezervă expediții pe urmele civilizațiilor străvechi, maiașe și incașe din țările sud-americane, Mexic, Peru, Guatemala, Bolivia sau vacanțele în care se trăiește experiența vieții de nomad, cum sunt cele în Mongolia.

"Destinația care trezește interesul celor între 35 și 55 de ani, ce au ca pasiuni fotografia, religia și istoria este Etiopia cu ale sale populații tribale și cu atracții turistice cu puternică încărcătură religioasă. Se știe că Etiopia este țara care, după Rusia, are cea mai mare comunitate de ortodocși si deține Chivotul cu Tablele Legii, dăruite de Dumnezeu lui Moise, pe Muntele Sinai”, a precizat Carmen Pavel.

Creșterea numărului celor ce nu-și mai organizează singuri vacanțele, ci apelează din nou la agenții se observă și în alte părți ale lumii, cum rezultă din rapoartele unor organizații din turism din Marea Britanie sau SUA.

Potrivit raportului ABTA (asociație ce reunește peste 1.200 de agenții din Marea Britanie) privind trendurile în turismul lui 2019 (Travel Trends Report 2019), turiștii încep să apeleze din nou la agenții, 45% dintre aceștia manifestându-și încrederea că profesoniștii din domeniu îi pot consilia și le pot oferi vacanțele potrivite nevoilor lor.

Raportul anual al MMGY Global (cea mai mare agenție de marketing intergrat, din domeniul turismului și industriei ospitalității), Portretul călătorilor americani (Portrait of American Travelers), publicat în iulie 2019, relevă și el faptul că 13% dintre vacanțe au fost rezervate prin agențiile de turism, față de 8% în 2018.

Potrivit aceluiași raport, 19% dintre consumatorii de vacanțe au declarat că intenționează să utilizeze serviciile oferite de o agenție de turism, în următorii doi ani, față de 16% în 2018.

De asemenea, tot conform studiilor MMGY, 24% dintre mileniali au declarat că, în ultimul an, au contractat o vacanță printr-o agenție, comparativ cu cei din generația Baby Boomers (cei între 55 și 75 de ani) dintre care numai 12% au apelat la o agenție și cu cei aparținând Generației X (cu vârste între 40 și 54 ani) care au apelat doar în proporție de 10% la serviciile unor profesioniști în turism.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacante
sua
circuite