Turismul în Deltă văzut că va crește în pofida tensiunilor din est. "Depinde doar de noi să-i atragem pe turiștii din Ucraina."

Turismul în Deltă văzut că va crește în pofida tensiunilor din est. "Depinde doar de noi să-i atragem pe turiștii din Ucraina."
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2022

Asociația Patronatului în Turismul din Delta Dunării (APTDD) estimează că în acest an fenomenul turistic în rezervație va crește cu cel puțin 20% față de anul 2020, în ciuda evenimentelor de la granița de est a Ucrainei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele APTDD, Daniel Ilușcă, a declarat că fenomenul turistic va crește, în principal, datorită deciziei Guvernului României de a reintroduce tichetele de vacanță, scrie Agerpres.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

"2021 a fost un an bun, nu la fel de bun ca 2020. Scăderea înregistrată anul trecut a fost de circa 20%. (...) Pentru acest an, estimez o creștere de peste 20% față de 2020 care devine un an de referință", a afirmat Ilușcă.

Un alt motiv aflat la baza estimării sale este deschiderea trecerii Dunării cu bacul între orașul Isaccea, județul Tulcea, România, și Orlovka, regiunea Odessa, Ucraina, trecere care într-o lună de toamnă a anului trecut a înregistrat 1.000 de pasageri.

"Depinde doar de noi să-i atragem pe turiștii din Ucraina", a menționat președintele APTDD.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

În același timp, pe fondul creșterii prețurilor la energie și combustibili, se vor majora și prețurile practicate de unitățile de cazare, cuantumul acestei creșteri fiind estimat la maximum 15%.

"În România, găsim încă locuri de cazare cu 50 de euro, cu mic dejun inclus, iar în Occident nici la un hotel de o stea nu mai găsești aceste prețuri, pentru că sunt costuri care trebuie să se regăsească în bilete", a afirmat președintele Daniel Ilușcă.

Potrivit sursei, în momentul de față gradul de ocupare a unităților de cazare pe care le reprezintă este de circa 50% pe întregul sezon estival. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
delta dunarii