Turiștii din Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria dețin cea mai mare pondere a sosirilor în România

Turiștii din Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria dețin cea mai mare pondere a sosirilor în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2019

Turiștii din Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria dețin cea mai mare pondere a sosirilor în România în primul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce, la polul opus, se află vizitatorii din Arabia Saudită, Kuweit și Palestina, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ierarhia țărilor de origine a vizitatorilor străini în România, realizată după ponderea numărului de sosiri, pe primul loc se află Republica Moldova (19,99%), urmată de Bulgaria (17,28%), Ungaria (12,84%) și Ucraina (10,48%). Cele mai puține sosiri, respectiv 0,1%, au fost înregistrate din țări precum Turkmenistan, Uzbekistan, Islanda, Jamahiria Arabă Libiană, Camerun, Costa Rica, Arabia Saudită, Kuweit sau Palestina, scrie Agerpres.

GALERIE FOTO Restaurarea Cazinoului Constanța ar urma să dureze 2 ani și 6 luni și va costa peste 111 milioane lei. Cum va arăta după finalizarea lucrărilor CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Restaurarea Cazinoului Constanța ar urma să dureze 2 ani și 6 luni și va costa peste 111 milioane lei. Cum va arăta după finalizarea lucrărilor

Numărul de sosiri ale vizitatorilor străini înregistrați la punctele de control de la frontierele României a fost, în trimestrul I 2019, de 2,228 milioane, în creștere cu 4,7% față de cel înregistrat în trimestrul I 2018. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
sosiri