Turiștii nerezidenți sosiți în România în primul semestru au cheltuit, în medie, puțin peste 2.100 lei/persoană

Turiștii nerezidenți sosiți în România în primul semestru au cheltuit, în medie, puțin peste 2.100 lei/persoană
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2017

Turiștii nerezidenți sosiți în România în primul semestru din 2017 au cheltuit, în medie, 2.199,4 lei/persoană, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). În semestrul I 2017 numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 1204,9 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2650,1 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România în semestrul I 2017 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (60,5% din mnumărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 61,5% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scopm particular (39,5% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (67,0%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (86,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,2% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 41,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 34,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri au reprezentat 41,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 49,3% și-au organizat sejurul prin agenții de turism iar 31,7% ṣi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul m(78,7% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,6%, urmate de autocare șim autobuze cu 7,8%, alte mijloace ( tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.)
1,9%.

Italia - record de turiști în vara acestui an. Aproape cât numărul de locuitori ai țării CITEȘTE ȘI Italia - record de turiști în vara acestui an. Aproape cât numărul de locuitori ai țării

Numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective în trimestrul II 2017 a fost de 759,0 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1619,3 milioane lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România în trimestrul II 2017 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (57,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 58,6% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (42,4% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (70,0%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

STUDIU Hotelierii de pe litoral nu vor mări tarifele anul viitor. Un sejur, în această vară, a costat, în medie, 1.621 lei pe cameră CITEȘTE ȘI STUDIU Hotelierii de pe litoral nu vor mări tarifele anul viitor. Un sejur, în această vară, a costat, în medie, 1.621 lei pe cameră

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (51,8%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (83,5%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,4%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 43,7% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 33,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 57,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat m33,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
turisti
cheltuieli