Turoperator: Peste 85% dintre românii care au cumpărat vacanțe la târgul de turism au preferat sejururi pentru la vară în străinătate

Turoperator: Peste 85% dintre românii care au cumpărat vacanțe la târgul de turism au preferat sejururi pentru la vară în străinătate
scris 20 feb 2017

Mai mult de 85% dintre românii care au cumpărat vacanțe de la Târgul de Turism desfășurat între 16 și 19 februarie la Romexpo au preferat sejururi pentru vară în străinătate și doar 15% au ales pachete tailor made de tip city-break sau alte feluri de vacanțe, reiese din datele Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România. Cele mai căutate au fost sejururile Early Booking pentru destinații din Grecia, Turcia sau Spania.

Majoritatea celor care au cumpărat un pachet turistic de la agenție la acest târg au ales vacanțele de vară (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulați de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de Early Booking, la care s-au adăugat și ofertele speciale oferite de turoperator.

"Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanță pentru un singur sejur pe an, vara, în vacanța copiilor, orientându-se de cele mai multe ori către destinații ușor accesibile sau conectate prin curse charter. Din acest motiv, continuă să fie alese destinații celebre din Grecia, Turcia sau Bulgaria, însă remarcăm un apetit sporit în acest sezon și pentru destinațiile din Spania (Mallorca, Tenerife sau Gran Canaria) pe care am organizat curse charter suplimentare", a declarat într-un comunicat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Christian Tour: Dacă nu rezervă din timp, turiștii riscă să găsească mai greu camere la vară în Turcia și Grecia CITEȘTE ȘI Christian Tour: Dacă nu rezervă din timp, turiștii riscă să găsească mai greu camere la vară în Turcia și Grecia

Christian Tour a vândut vacanțe pentru peste 8.000 de turiști la această ediție a Târgului de Turism al României. "Vedetele" ofertelor Christian Tour la Târgul de Turism al României au fost reducerile la pachetele de vară pentru anul 2017, iar în topul celor mai solicitate destinații se află insulele Creta, Corfu sau Thassos, Antalya, dar mai ales destinațiile din Spania (Malorca, Tenerife și Gran Canaria). Acestea au fost destinațiile căutate și rezervate mai cu seamă de către familiile cu copii, generând o cheltuială medie de circa 400 euro/persoană. Cea mai vânată destinație din oferta turoperatorului la târg a fost Mallorca.

Seniorii s-au orientat în special către locații din Spania și Italia, dar și pentru vacanțe de Paște în Bucovina, Băile Tușnad sau Basarabia.

"După cum anticipam, programul Early Booking 2017 a generat vânzări consistente la Târgul de Turism, datorită reducerilor mari și posibilității de a plăti doar parțial un avans. La mare căutare au fost și vacanțele exotice și, spre surprinderea noastră, a fost rezervat un număr considerabil de pachete pentru Dubai sau pe programele complete de croazieră pe Marea Mediterană cu tarife ce pornesc de la 590 euro/persoană”, a mai spus Marius Pandel.

viewscnt
Afla mai multe despre
targ turism
vacante
christian tour