DOCUMENT Măsurile anti-Covid și excepțiile propuse de Paște, valabile încă o lună în stare de alertă

DOCUMENT Măsurile anti-Covid și excepțiile propuse de Paște, valabile încă o lună în stare de alertă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2021

Pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții va fi permisă până la ora 5,00, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00 în zilele de vineri din cele două săptămâni dinaintea sărbătorii de Paște.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, stațiunile de pe litoral vor fi deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de cazare de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Măsurile anunțate anterior de premierul Cîțu, pentru a fi discutate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, au fost redactate și adoptate de Guvern.

Odată cu prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 13 aprilie 2021, se vor menține măsurile în vigoare acum, cu excepții pe perioada apropiatelor sărbători religioase.

Excepțiile de la actualele prevederi

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Astfel, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021 (Paște ortodox), în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

De asemenea, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Totodată, în zilele de vineri 23 aprilie și vineri 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi:

a) Zona Mamaia Nord, județul Constanța
b) Năvodari, județul Constanța
c) Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța d) Constanța, județul Constanța
e) Agigea, județul Constanța
f) Eforie Nord, județul Constanța
g) Eforie Sud, județul Constanța
h) Techirghiol, județul Constanța
i) Tuzla, județul Constanța
j) Costinești, județul Constanța
k) Neptun-Olimp, județul Constanța
l) Jupiter, județul Constanța

m) Cap Aurora, județul Constanța 

n) Venus, județul Constanța
o) Saturn, județul Constanța
p) Mangalia, județul Constanța

q) 2 Mai, județul Constanța
r) Vama Veche, județul Constanța

AICI TOATE MĂSURILE CARE VOR FI APLICATE, DE LA 13 APRILIE, PENTRU URMĂTOARELE 30 DE ZILE 

viewscnt
Afla mai multe despre
paste
circulatie
masuri
magazine
statiuni
litoral
guvern
citu