Un blogger indian de succes, invitat să promoveze Bucureștiul, dar nu a reușit să obțină o viză pentru a veni în România. "Trebuie lămurit dacă România vrea sau nu să primească turiști din India"

Un blogger indian de succes, invitat să promoveze Bucureștiul, dar nu a reușit să obțină o viză pentru a veni în România. "Trebuie lămurit dacă România vrea sau nu să primească turiști din India"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 2 nov 2018
Un blogger indian de succes, invitat la Experience Bucharest, povestește că nu va putea ajunge la evenimentul de promovare a turismului românesc, deoarece nu a reușit să obțină o viză pentru a călători în România. Bloggerul critică procesul greoi de obținere a vizei și acuză ofițerul consular de la Ambasada României că descurajează, prin atitudinea afișată, turiștii indieni dornici să viziteze sau să promoveze România.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Evenimentul de promovare turistică Experience Bucharest, organizat de Travel Massive, va avea loc în perioada 2-8 noiembrie. La eveniment vor participa bloggeri, vloggeri, jurnaliști, instagrameri și influenceri de pe Twitter din intreaga lume.
 
Ajay Sood, care administrează Travelure.in, un blog de succes de promovare a destinațiilor turistice, a fost invitat de Travel Massive la acest eveniment, participarea fiind însă condiționată de obținerea unei vize de călătorie în România.
 
După ce a încercat, fără succes, să solicite o viză prin intermediul VPS Global, care se ocupă de acest proces pentru guverne, bloggerul a mers la Ambasada României din New Delhi, unde a încercat, timp de 4 zile consecutiv, să obțină viza necesară pentru a putea ajunge la evenimentul de promovare turistică. Până la urmă, deși a prezentat toate documentele solicitate, cererea bloggerul pentru viză a fost refuzată, fără argumente solide.
 
"Îi îndemn pe cei de la Experience Bucharest/Experience Romania să abordeze problema cu Ministerul Afacerilor Externe de la ei. Și aș îndemna și Ministerul Afacrilor Externe din India să analizeze procesul neprietenos de obținere a vizei de la Ambasada României. Această problemă trebuie abordată pentru a a clarifica cetățenilor indieni dacă România vrea să primească cetățeni din India sau nu", spune bloggerul.
 
Bloggerul detaliază eforturile zilnice de a obține viza:
 
"Ziua 1 (16 octombrie 2018) 
 
Am ajuns la Ambasada României la 12:45. Era o zi de marți. Ajuns acolo, mi s-a spus că depunerea solicitărilor s-a terminat. Mi s-a cerut să vin următoarea zi, deoarece programul de acceptare a cererilor pentru vize este după-amiaza în zilele de miercuri.
 
Ziua 2 (17 octombrie 2018)
 
Deși programul începea de la 13:30, am fost acolo la 12:30. Mi s-a spus că sunt 19 persoane în fața mea. După ce numele meu a fost notat, m-am așezat să aștept. După începerea programului pentru depunerea solicitărilor, am realizat că o mulțime de agenți de turism erau înaintea mea, fiecare agent fiind "înarmat" cu 5-15 formulare.
 
Persoane familiare cu situația mi-au spus că rândul meu nu îmi va veni rândul în ziua respectivă. Astfel, am întrebat dacă aș putea să-mi trec numele pe lista pentru a doua zi și să plec. M-am amuzat când mi s-a spus că pentru a îmi trece numele pe lista de a doua zi va trebui să aștept până la ora 15:30. Mi s-a spus că cei care au așteptat, dar nu au reușit să fie primiți în prima zi, vor fi primii pe lista de a doua zi. Rămas fără altă opțiune, am așteptat până la ora 15:30 și mi-am trecut numele la poziția numărul 12 de pe lista pentru ziua următoare.
 
În timp ce așteptam afară, toți agenții de turism reaminteau constant de vremurile dinaintea actualului ofițer consular, Mihai Secere. Pe vremuri, fostul ofițer colecta toate formularele de la oamenii care așteptau la coadă și le examina ulterior. Dacă lipsea vreun document, ofițerul consular suna agenții de turism pentru a căuta documentul necesar. Solicitările erau ușoare în acea perioadă și formularele tuturor erau acceptate pe loc!
 
Ziua 3 (18 octombrie 2018)
 
Eram conștient de inutilitatea vizitei mele la ambasadă a doua zi. Cu toate acestea, nu aveam de ales decât să merg și să aștept de la 9:30 până la 12:30 doar pentru a-mi trece numele pe listă. Dar, din fericire, am fost primit chiar în ambasadă și am așteptat într-o cameră asemănătoare cu o sală de așteptare de spital.
 
După cum era de așteptat, nu am putut să înmânez formularul în acea zi. Am părăsit din nou ambasada și mi-am trecut numele pe lista pentru a doua zi. Eram, în cele din urmă, primul pe lista pentru ziua următoare.
În timpul așteptării, agenții împărtășeau diverse informații - unele mai surprinzătoare ca altele!
 
Au menționat că nu poți primi viza dacă nu ai o viză validă pentru Marea Britanie sau SUA.
 
Ziua 4 (19 octombrie 2018)

Aceasta e ziua în care am fost primit înăuntru. Am așteptat în aceeași sală și, într-un final, mi-a venit rândul.
 
Ofițerul (Mihai Secere) a analizat formularul și anexele timp de circa 20 de minute. M-a întrebat insistent despre motivele vizitei în România. De asemenea, s-a uitat cu suspiciune la mine de mai multe ori, îndoindu-se de bunele mele intenții, datele din formular, documente, viza pe 10 ani pentru SUA, alte numeroase vize din pașaportul meu, Visa Gratis emisă de Cipru și altele.
 
Mi s-a părut ciudat, având în vedere călătoriile mele frecvente pentru care am avut nevoie de numeroase vize. Totodată, călătoresc pentru a face destinațiile atrăgătoare și ofițerii nu au avut obiecții legate de documente în alte situații. De fapt, au fost fericiți să le promovez țările în fața publicului indian."
 
Bloggerul menționează că la plecarea de la Ambasada României se simțea ca și cum ar fi fost interogat de poliție.
 
Pe 24 octombrie (Ziua 9), a aflat de la Mihai Secere că viza i-a fost refuzată, în pofida îndeplinirii tuturor formalitățlor necesare.
 
"În pofida faptului că cererea mea a îndeplinit toate condițiile necesare (asigurare de călătorie ștampilată în mod corespunzător, bilet de întoarcere, rezervare la hotel, extras bancar cu o vechime de maxim de 2 zile, scrisoare de invitație, o viză valabilă în SUA, vizite anterioare în circa 15 state din Schengen etc.), Mihai Secere mi-a refuzat viza. Și a avut o plăcere aproape sadică să-mi spună asta.Cele două scurte întâlniri cu Mihai Secere m-au făcut să mă întreb dacă este adeptul supremației albilor. M-am întrebat și dacă Ambasada României a ales în mod intenționat procesul actual de solicitare a vizei pentru a dscuraja turiștii indieni să viziteze România. M-am gândit că poate acest proces este și motivul pntru care VFS Global nu mai oferă servicii de obținere a vizei pentru România", menționează bloggerul.
 
Invitația la eveniment adresat bloggerului:
 
Un blogger indian de succes, invitat să promoveze Bucureștiul, dar nu a reușit să obțină o viză pentru a veni în România.
viewscnt
Afla mai multe despre
india
românia
turisti
experience bucharest
blogger