Un Halloween de speriat pentru hotelieri în acest an

Un Halloween de speriat pentru hotelieri în acest an
scris 31 oct 2020

Sărbătoarea de Halloween era, an de an, un motiv de bucurie pentru hotelieri, care aveau în această perioadă cu 30% mai mulți clienți decât într-o zi normală, iar restaurantele erau închiriate pentru petreceri. Acum, în schimb, în pandemie, se anunță un Halloween fără turiști străini, fără petreceri și cu hoteluri cu grade de ocupare insignifiante, potrivit datelor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) prezentate pentru Profit.ro.

În anii trecuți, majoritatea hotelurilor din țară organizau petreceri de Halloween, iar stațiuni precum Bran se umpleau de turiști străini veniți în căutarea mitului Dracula. Seara de Halloween le aducea hotelierilor cu 30% mai mulți clienți, atrași în special de petrecerile organizate în restaurante, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Restricțiile din această perioadă, în contextul pandemiei, mai ales că multe dintre restaurante sunt închise pentru clienți, îi țin însă acum departe pe turiști de această sărbătoare. La acestea se adaugă și frica multora dintre ei de a ieși în locuri cu multe persoane. "Teama de COVID a românilor este mai mare decât dorința de a te speria de Halloween", spune Răducan.

EXCLUSIV Întâlnire discretă a Guvernului cu proprietarii de restaurante. Negocieri pentru compensarea de către stat a unei părți din banii pierduți. Soluțiile în criză pentru IMM vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Întâlnire discretă a Guvernului cu proprietarii de restaurante. Negocieri pentru compensarea de către stat a unei părți din banii pierduți. Soluțiile în criză pentru IMM vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro

Dacă multe dintre hotelurile din stațiunile montane aveau de Halloween un număr semnificativ de turiști străini în anii trecuți, acum aceștia au dispărut cu desăvâșire.

"Halloween-ul din acest an îi sperie cel mai tare pe patronii din turism", concluzionează Răducan.

viewscnt
Afla mai multe despre
halloween
turisti
hoteluri