Un nou caz de fraudă prin Airbnb, peste 10.000 euro aruncați pe "o vacanță de lux" în Ibiza

Un nou caz de fraudă prin Airbnb, peste 10.000 euro aruncați pe "o vacanță de lux" în Ibiza
scris 1 oct 2019

Un cuplu din Marea Britanie a plătit peste 10.000 de euro pentru cazarea pe două săptămâni în Ibiza, la complexul Las Boas, prezentat pe Airbnb ca având apartament de lux, cu jacuzzi, baie turcească și lift interior.

Pe site-ul de rezervări, apartamentul VIP avea 37 de review-uri și un rating de cinci stele, motive suficiente pentru ca cei doi britanici să achite suma uriașă.

Numeroși români care-și fac vacanțele în țară sunt nemulțumiți de curățenia din camere, dar continuă să prefere România pentru concedii, inclusiv din lipsă de bani CITEȘTE ȘI Numeroși români care-și fac vacanțele în țară sunt nemulțumiți de curățenia din camere, dar continuă să prefere România pentru concedii, inclusiv din lipsă de bani

Cei doi soți au constatat însă, în momentul în care au ajuns la adresa indicată, că informațiile prezentate pe site erau false.

Cei doi i-au contactat pe managerii Airbnb, iar aceștia le-au transmis că vor căuta o modalitate prin care să le restituie suma plătită pentru cazare. De asemenea, reprezentații site-ului i-au asigurat pe cei doi soți că vor colabora pentru identificarea persoanelor care au comis frauda.

Este un nou caz după cel din luna mai, când un turist din Marea Britanie care își rezervase prin Airbnb „o casă curată în Amsterdam cu baie privată” pentru o noapte a avut parte de o surpriză, cu detalii ce pot fi văzute AICI.

În România, autoritățile sunt la acest moment în faza în care au pregătit un act normativ ce regelmentează și modul de operare prin Airbnb și Booking.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ibiza
airbnb
vacanta
hotel
cazare