Veneția se închide - Turiștii vor intra... doar pe bază de rezervare

Veneția se închide - Turiștii vor intra... doar pe bază de rezervare
scris 21 apr 2022

Odată cu revenirea turismului de masă în Italia, după doi ani de absență impusă de pandemia de coronavirus, revin și problemele pentru fragila Veneție, unde, din vara aceasta, va fi testat un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în orașul canalelor, ca preambul la introducerea sa obligatorie în 2023, relatează EFE.

În vară era anunțat că Veneția va introduce o taxă de acces pentru a reduce numărul de turiști

După sosirea a 400.000 de turiști în acest oraș în timpul vacanțelor de Paști, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a anunțat lansarea din vara aceasta a unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toți cei care vor să aibă acces în centrul istoric, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Noi adaptăm fiecare proiect al nostru pe specificul zonei. E un lucru foarte important pe care orice dezvoltator bun îl face CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Noi adaptăm fiecare proiect al nostru pe specificul zonei. E un lucru foarte important pe care orice dezvoltator bun îl face

Edilul a explicat mediilor locale că la început nu vor exista penalizări, sau nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare, "însă acelor turiști care au făcut rezervare li se va facilita accesul și cumpărarea de bilete pentru muzee și transportul public și vor avea prioritate în fața celorlalte persoane".

Turiștii care vor înnopta la hotelurile din Veneția nu vor avea nevoie de rezervare.

Scopul administrației municipale este de a ști, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric și a putea acționa în consecință. "Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat", a explicat consilierul pentru turism, Simone Venturini.

În centrul Veneției, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, s-au concentrat în Vinerea Mare între Lido și zona istorică peste 100.000 de persoane, fără a mai pune la socoteală turiștii aflați în trecere și care s-au cazat în localitățile din afara lagunei, precum Mestre.

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii sunt "întotdeauna bineveniți", dar odată cu apariția turismului de masă dezbaterea privind protejarea Veneției și gestionarea accesului persoanelor este din nou deschisă.

Asociația întreprinzătorilor din Veneția, Confesercenti, a salutat inițiativa și a cerut ca introducerea sistemului de rezervări să fie considerat "un instrument de impulsionare a turismului de calitate, nu o obligativitate".

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
turism