Zeci de turiști români cer ajutorul ambasadei după ce Marocul și-a suspendat zborurile din cauza variantei Omicron

Zeci de turiști români cer ajutorul ambasadei după ce Marocul și-a suspendat zborurile din cauza variantei Omicron
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2021

Marocul și-a închis granițele din noaptea de luni spre marți, suspendând zborurile pentru două săptămâni, din cauza noii tulpini a coronavirusului, Omicron, conform Ambasadei României. Zeci de turiști români au semnalat că sunt blocați în acest stat și au cerut sprijinul autotităților române.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ambasada României în Maroca anunțat că autoritățile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie, orele 23.59, suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre Maroc, scrie Hotnews.ro.

Google Maps: Castelul Bran, Peleșul și Castelul Corvinilor, cele mai căutate locuri din România, în 2021 CITEȘTE ȘI Google Maps: Castelul Bran, Peleșul și Castelul Corvinilor, cele mai căutate locuri din România, în 2021

"Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite. Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune", este anunțul postat pe Facebook de Ambasada României în Maroc.

Reprezentanții misiunii consulare le transmit românilor care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail (rabat.cons@mae.ro).

La anunțul de pe Facebook al ambasadei, mai mulți români au semnalat că sunt acolo în vacanță și le-au fost anulate zborurile, cerând ajutor să se poată întoarce în țară. A fost creat un gup pe Facebook "Izolați în Maroc", unde marți dimineață era postată o listă cu 50 de români care se aflau în vacanță în Maroc și cereau sprijin pentru a reveni în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
maroc
omicron