Ambasada americană în Turcia, închisă în urma unei ”alerte de securitate”

Ambasada americană în Turcia, închisă în urma unei ”alerte de securitate”
scris 5 mar 2018

Ambasada americană în Turcia, vizată de un atentat sinucigaș în 2013, a anunțat duminică faptul că va fi închisă luni publicului din cauza unei ”alerte de securitate”, scrie AFP.

Ambasada de la Ankara ”va fi închisă publicului luni, pe 5 martie 2018, din cauza unei alerte de securitate”, a anunțat reprezentanța americană pe site-ul de internet, precizând că va își anunța redeschiderea după ce-și va relua activitatea, scrie News.ro.

Ambasada a fost ținta unui atentat sinucigaș în 2013, revendicat de o grupare de extremă stânga. Un paznic turc a fost ucis atunci.

Cei doi aliați NATO au relații tensionate în ultimele luni.

Oscar 2018 - „The Shape of Water”, cele mai multe trofee. Lista completă a câștigătorilor CITEȘTE ȘI Oscar 2018 - „The Shape of Water”, cele mai multe trofee. Lista completă a câștigătorilor

Turcia acuză Statele Unite că înarmează principala miliție kurdă di Siria, Unitățile pentru Protecția Poporului (YPG), contra căreia Ankara a lansat o ofensivă în enclava Afrin, în nord-vestul Siriei.

Ankara consideră YPG o entitate teroristă. Washingtonul îndeamnă la rândul său Ankara să se concentreze asupra luptei împotriva grupării Statul Islamic (SI), ”pentru a împiedica orice vestigiu al organizației teroriste să se reconstituie în Siria”, potrivit conducătorului Pentagonului, Jim Mattis.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
ambasada sua