Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vânt puternic, în Bulgaria

Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vânt puternic, în Bulgaria
scris 4 ian 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, vineri și sâmbătă, 15 regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vânt puternic.

Potrivit MAE, a fost emis cod portocaliu de vânt puternic în regiunea Sliven, unde vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 30 m/s, scrie News.ro.

De asemenea, este cod portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vânt puternic, în regiunea Burgas.

Coca-Cola a primit acordul Bruxelles-ului pentru a cumpăra lanțul britanic de cafenele Costa Coffee, al doilea ca mărime după Starbucks. Costa Coffee - gonit din România de criză, dar poate reveni după modelul Gregory’s CITEȘTE ȘI Coca-Cola a primit acordul Bruxelles-ului pentru a cumpăra lanțul britanic de cafenele Costa Coffee, al doilea ca mărime după Starbucks. Costa Coffee - gonit din România de criză, dar poate reveni după modelul Gregory’s

”Vântul va sufla în rafale de până la 30 m/s viscolind stratul de zăpadă, fapt ce va determina apariția troienelor. Stratul de zăpadă va avea grosimea prognozată de 10-15 cm”, anunță MAE.

De asemenea, este cod galben de ninsoare, cu vânt puternic, în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kârdjali și Yambol.

”Vântul va sufla în rafale de până la 20-25 m/s viscolind zăpada, fapt ce va determina apariția troienelor de zăpadă. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10-15 cm”, mai anunță MAE.

În plus, este cod galben pentru vânt puternic în regiunile: Dobrici și Varna, unde vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/s, dar și cod galben de precipitații sub formă de ninsoare în regiunile: Montana, Vrața, Loveci și Gabrovo. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10 cm.

”Se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului”, au precizat reprezentanții MAE.

Potrivit acestora, este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse, în condiții de viscol puternic.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

viewscnt
Afla mai multe despre
mae
bulgaria
viscol
zapada