Audi își ajustează producția din Ungaria, din cauza războiului

Audi își ajustează producția din Ungaria, din cauza războiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Grupul german Audi a anunțat ajustarea operațiunilor de producție la fabrica sa din Ungaria, care reprezintă un segment important pentru exporturile țării, deoarece războiul din Ucraina afectează lanțurile de aprovizionare și vânzările, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Invadarea Ucrainei de către Rusia afectează speranțele relansării în 2022 a creșterii industriei auto din Europa Centrală și de Est, după pandemie, sporind riscurile unei încetiniri mai accentuate a economiei, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot

Conflictul din Ucraina a înrăutățit perturbările din lanțurile de aprovizionare și a dus la majorarea prețurilor la nichel și paladiu, ceea ce sporește presiunile asupra sectorului auto global. Creșterea costurilor cu energia afectează de asemenea lanțurile de aprovizionare.

Președintele Audi Ungaria, Alfons Dintner, a declarat la o conferință de presă la sediul fabricii din Gyor că a fost deja modificat programul la unitatea care produce motoare și au fost oprite exporturile către Rusia, în linie cu decizia firmei mamă a Audi, Volkswagen.

Dar impactul asupra uzinei din Ungaria "nu va fi dramatic", a dat asigurări Dintner, adăugând că unitatea a produs anul trecut 1,6 milioane de motoare. Veniturile fabricii Audi din Ungaria au crescut cu 2,6% în 2021, la 7,7 miliarde de euro.

Și fabrica Suzuki din Ungaria a suspendat exporturile de mașini în Rusia, în timp ce Mercedes a redus producția la unitatea sa din Ungaria. 

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
ungaria