Austria își abandonează complet politica vaccinării obligatorii anticovid, după ce a suspendat-o în martie

Austria își abandonează complet politica vaccinării obligatorii anticovid, după ce a suspendat-o în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Guvernul austriac anunță că-și abandonează complet politica vaccinării obligatorii împotriva covid-19, după ce a suspendat-o în martie, la doar o lună după intrarea în vigoare a acesteia, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Trebuie, de-acum, să trăim cu covid-19. Vom implementa, așadar, o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârșitul vaccinării obligatorii”, anunță într-o conferință de presă, la Viena, ministrul austriac al Sănătății, Johannes Rauch, scrie News.ro.

În martie, Guvernul austriac a anunțat suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, la doar o lună după intrarea acesteia în vigoare, datorită periculozității mai scăzute generate de varianta Omicron a noului coronavirus.

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria, o măsură inedită la nivelul Uniunii Europene (UE) și care a suscitat o opoziție puternică în rândul unei părți a populației austriece.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Toți rezidenții cu vârste de peste 18 ani din această țară cu 8,9 milioane de locuitori erau vizați de acea lege, cu excepția femeilor însărcinate, persoanelor care au contractat noul coronavirus cu mai puțin de 180 de zile în urmă și celor care puteau fi exceptate din anumite motive medicale.

Controalele privind respectarea legii urmau să înceapă la jumătatea lunii martie și prevedeau amenzi cuprinse între 600 și 3.600 de euro.

Mai multe voci s-au ridicat în rândul opiniei publice austriece pentru a cere revizuirea textului legislativ, în contextul în care Austria a renunțat la începutul lunii martie la majoritatea restricțiilor antiepidemice.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
vaccinare