Austria va pune imigrația și securizarea frontierelor europene în centrul președinției sale a Consiliului UE

Austria va pune imigrația și securizarea frontierelor europene în centrul președinției sale a Consiliului UE
scris 9 mar 2018

Austria își propune să folosească președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va prelua la 1 iulie, pentru a îndepărta atenția blocului comunitar de la relocarea de refugiați în interiorul UE și a o îndrepta spre securizarea frontierelor și prevenirea altor valuri de sosiri, a declarat vineri prim-ministrul Sebastian Kurz, transmite Reuters.

"Obiectivul nostru este foarte clar - acela că în Europa, în locul unei dispute despre redistribuirea (de refugiați), ar trebui să existe o schimbare a focusului spre securizarea frontierelor externe", a declarat Kurz, într-o conferință de presă în care a prezentat prioritățile țării sale la președinția Consiliului UE, pe care Austria o va prelua de la Bulgaria, scrie Agerpres.

VIDEO Facebook retrage un videoclip antimigranți filmat la Viena și postat de șeful de cabinet al lui Viktor Orban CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook retrage un videoclip antimigranți filmat la Viena și postat de șeful de cabinet al lui Viktor Orban

Partidul Poporului (conservator) al lui Kurz guvernează din decembrie în coaliție cu Partidul Libertății (de extremă dreapta), în urma unor alegeri dominate de tema crizei migranților în Europa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
austriam imigratie