Banca Centrală a Turciei reduce dobânda, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus

Banca Centrală a Turciei reduce dobânda, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2020

Banca Centrală a Turciei (CBRT) a redus dobânda de referință cu o jumătate de punct procentual, la 8,75%, după ce anterior își exprimase disponibilitatea de a înăspri politica monetară pentru a ține sub control inflația și a atenua efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este a noua reducere consecutivă a dobânzii de referință în aproape un an, de la 24% în iulie, când președintele Recep Tayyip Erdogan l-a demis pe guvernatorul Băncii Centrale a Turciei pentru că "nu a urmat indicațiile" privind ratele dobânzilor, scrie Agerpres.

Firea: Începe marea testare în Capitală. Cum va funcționa CITEȘTE ȘI Firea: Începe marea testare în Capitală. Cum va funcționa

După anunțarea deciziei, moneda Turciei se tranzacționa la 6,78 lire/USD, după ce la începutul lunii mai se depreciase la nivelul record de 7,25 lire/USD, pe fondul temerilor investitorilor privind imposibilitatea Băncii Centrale de a apăra lira turcească.

De asemenea, Banca Centrală a Turciei a citat date care indică o redresare a activității economice, dar a admis efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra comerțului extern, a turismului și a cererii interne.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a turciei
dobanda