Banca Rusiei: Climatul de afaceri din țară s-a îmbunătățit

Banca Rusiei: Climatul de afaceri din țară s-a îmbunătățit
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Banca centrală a Rusiei a declarat că indicele său referitor la climatul de afaceri a rămas în intervalul pozitiv pentru a doua lună consecutivă, în august, și că așteptările de viitor se îmbunătățesc pe măsură ce companiile văd că riscurile generale se diminuează și creșterea costurilor încetinește, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce perspectivele de viitor sunt pozitive, evaluările referitoare la climatul actual de afaceri au scăzut, potrivit unui sondaj al băncii centrale efectuat în rândul întreprinderilor din Rusia, scrie News.ro.

Germania aprobă limite pentru încălzirea clădirilor publice și interzice panourile publicitare iluminate, cu scopul de economisi energie și de a combate creșterea costurilor energetice CITEȘTE ȘI Germania aprobă limite pentru încălzirea clădirilor publice și interzice panourile publicitare iluminate, cu scopul de economisi energie și de a combate creșterea costurilor energetice

”Evaluările negative îreferitoare la producție au crescut din cauza constrângerilor continue ale cererii și a problemelor cu livrările de import și a penuriei de forță de muncă”, a spus banca centrală într-un raport.

Companiile ruse au fost lovite de sancțiunile occidentale fără precedent care au urmat mișcării Rusiei de a trimite zeci de mii de soldați în Ucraina pe 24 februarie.

Banca a mai anunțat că așteptările inflaționiste pentru anul următor în rândul gospodăriilor rusești au crescut în august la 12,0% de la 10,8% în iulie.

Banca centrală rusă a declarat că va urmări îndeaproape schimbările legate de așteptările inflaționiste, care vor juca un rol important în discuțiile de la reuniunile consiliului de administrație ale băncii din septembrie și octombrie.

Instituția și-a redus rata dobânda cheie la 8,0%, în iulie, și a spus că va studia necesitatea unor reduceri suplimentare, pe măsură ce inflația încetinește, în timp ce contracția economică continuă mai mult decât erau așteptările.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a rusiei
afaceri