BEI acordă 110 milioane de euro pentru gazoductul dintre Bulgaria și Grecia

BEI acordă 110 milioane de euro pentru gazoductul dintre Bulgaria și Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2019

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat joi acordarea unui împrumut de 110 milioane de euro (121 milioane de dolari) pentru construcția unui gazoduct de 182 de kilometri care va lega Bulgaria de Grecia, menit să reducă dependența Sofiei de Rusia și să diversifice sursele de aprovizionare în sud-estul Europei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, peste 95% din necesarul de gaze naturale al Bulgariei este asigurat de livrările grupului rus Gazprom. Gazele naturale rusești ajung în Bulgaria după ce trec prin Ucraina și România, scrie Agerpres.

Roca X, fondul de investiții în startup-uri anunțat de Profit.ro, semnează primele cinci contracte CITEȘTE ȘI Roca X, fondul de investiții în startup-uri anunțat de Profit.ro, semnează primele cinci contracte

Autoritățile de la Sofia vor ca lucrările de construcție pentru această conductă, cu o capacitate anuală inițială de trei miliarde de metri cubi, să avanseze rapid, pentru ca interconectorul să devină operațional în a doua jumătate a anului 2020, ceea ce va permite Bulgariei să importe gaze naturale din Azerbaidjan, după legarea de conducta TAP în Grecia.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca europeană de investiții
bulgaria